• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Delirmeye Meftun Öldürmeye Meyyal: Vicdan Sızlar

Delirmeye Meftun Öldürmeye Meyyal: Vicdan Sızlar
Dünyada, kendi babasına merhamet duyacak kadar fazla yaşamış yetimlerden, güzel kızlarla uzun uzun konuşamayan utangaç oğlanlardan, bir bombayla taşa dönüşen çocuklardan, insanın insana dar ettiği hayattan bahsediyor Güray Süngü 'Vicdan Sızlar'da

Kendimizde ve kendi varlığımızda sahip olduğumuz yaşamla yetinmek istemeyiz. Başkalarının düşüncesinde düşsel bir hayat yaşamak isteriz. Düşsel yaşamımızı güzelleştirmeye, korumaya çalışırız durmadan ve gerçek olanı ihmal ederiz.” diyor Pascal. Sahip olduğu yaşamın üzerine çıkan, neredeyse başka bir boyutta yaşayan, düşsel âleminde halinden memnun olan, acılarını teknik bir cesaretin ardında saklayan, kendini unutmak için kendiyle gereğinden fazla konuşan delikanlıların hikâyesinden bahsedeceğim size. Vicdansızların, vicdanlarını sızlattığı küçük çocuklardan bir de.

Güray Süngü’nün Ekim 2016’da İz Yayıncılık’tan çıkan dördüncü öykü kitabı Vicdan Sızlar, her şeyden önce büyük bir Türkiye panoraması sunuyor bize. Sınırları aşıp denizleri geçip Ortadoğu’ya uzanıyor ardından. Coğrafya sadece kader değil, keder de oluyor aynı zamanda. Ölüm eksik edilmiyor mesela öykülerde. Savaşlar, işkenceler, çatışmalar, hırsızlar, esrarkeşler, kendini jiletleyenler, bombalar, illa ki delirmek, delirmek, mülteciler… “Çağdaş bir kentsoylu” hikâyesi değil elimizdeki. Kanıyla canıyla memleketten. Hemen ardımızdaki mahalleden. Türkçe’yi abisinden on yaşında öğrenebilmiş annelerimizden. Dünyada, kendi babasına merhamet duyacak kadar fazla yaşamış yetimlerden. Sanayileşme ve modernizmin sonuçlarına apartman merdivenlerini silerek maruz kalan yengelerden. Güzel kızlarla uzun uzun konuşamayan utangaç oğlanlardan. Bir bombayla taşa dönüşen çocuklardan. İnsanın insana dar ettiği hayattan.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25022/delirmeye-meftun-oldurmeye-meyyal-vicdan-sizlar

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim