• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Deniz Gökçe: Japonya’da göçmen işçi müjdesi bekleniyor!

Deniz Gökçe: Japonya’da göçmen işçi müjdesi bekleniyor!
Dünya her zaman insanları şaşırtıp da durur! Kimin aklına gelirdi ki Japonya tüm gelişmiş sanayici ülkelerin yabancılara yasaklar yaptığı ortamda, göçmenlerin reddedildiği gelişmiş ekonomilerdeki yaklaşımın tersine, Japonya ülkeye göçmen getirebilmek için çok çaba ve kaynak harcamakta.
 
Japon Başbakanı Shinzo Abe’nin Liberal Demokratik Partisi, emekçi kıtlığı olan bir toplumu yönetmeye çalışıyor! Kim bilir ki ülke azalan yerel emekçiler nedeniyle, toplumsal emekçi kıtlığı ile boğuşmakta?
 
Japonya peş peşe son yedinci yıldır büyüme yaşamakta ve de Japon şirketleri çalışmak için gelecek gönüllüleri, yedinci yıldır kabul etmekte ve hatta daha da fazla emekçi aramakta ve davet etmekte!
 
Japonya her yıl 300 bin kişilik nüfus azalması yaşamakta, çünkü Japonyada çok uzun zamandır düşük doğum var. Azalan emekçi sayısı nedeniyle de Japonya’nın işsizlik oranı da yüzde 2.4 oranına inmiş. Öyle ki 2016 yılı 2017 yılı arasında Tokyo Shoko Araştırma Şirketi’nin topladığı bilgiye göre, çalışacak emekçi kıtlığı nedeniyle şirket iflasları iki misline çıkmış.
 
Japonya, geçen hafta bir yeni bir visa kanunu çıkarmış ve de göçmen emekçilerin tam beş yıl çalışabileceğini gündeme getirmiş. Açıklanan programın ilk beş yılında ise 1.3 milyon yabancının çalıştığı Japonya’da, 345 bin adet yeni emekçinin çalışmaya geleceği ve mevcut yabancılara ekleneceği vurgulanıyor. Yeni vize 14 adet sanayide emekçiye çalışma izni verecekmiş. Ayrıca 53 bin kişi restoranlarda ve de 36 bin kişi de tarımda işe konulacakmış. 60 bin kadar yabancı hemşire de işe davet edilecekmiş. Japonyada hastane çalışanları ve de hemşirelerinin yaşları çok yüksekmiş. Japonya’da nüfusun yüzde 28 kadarı çok yaşlı imiş, halbuki ABD’de nüfusun yüzde 16 kadarı yaşlı imiş.
Bu haber toplam 560 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim