• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Deniz Gökçe: Trump duvarda ısrar ediyor ama zorda!

Deniz Gökçe: Trump duvarda ısrar ediyor ama zorda!
Salı günü ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Meksika arasına duvar yapılmasını, bir kere daha kamuoyuna açıkladı.

Trump, duvar için gerekli fonu, hudut kuralları nedeniyle, hudut görevlilerinin maaşlarından da alabileceğini vurguladı. Trump, duvar inşaatı için ise 5.7 milyar dolar toplamaya çalışıyor. Demokratların temsilcisi Nancy Pelosi ve Senato azınlığı lideri Chuck Schumer ise televizyondan bir konuşma yaparak duvarın gereksiz olduğunu ve duvarın yapılması için boş yere fon toplamaya çalıştığını gündeme getirdiler.

Bayan Pelosi, “Başkan Trump, Amerikan vatandaşlarını bu şekilde esir alamaz” dedi. Bay Schumer ise, hududun kontrol altında olması gerçeğinin önemli olduğunu söyledi ama ülke güvenliğinin bir duvarla sağlanılabileceği tezini ise kabul etmedi.

Wall Street Journal ile NBC News, eylül ayında ara seçim yapılırken, duvar için oylamaya dair fikirlerin desteğini saymışlardı. Oylamaya göre, siyasetçi vatandaşların yüzde 29 kadarı ise, duvarı desteklediklerini gündeme getirirken, yüzde 55 ise aleyhte oy vermişlerdi. Duvar konusunda 420 bin kişi ücretsiz çalışabilecekti, 380 bin Federal işgücü ise ücret almamakta ve de konudan uzaklaşmaktaydı.

Donald Trump 2016 yılında, yani başkan seçilmeden evvel, Meksika’yla ABD arasında bir duvar yapacaktı ve de parayı da Meksika’dan alacaktı. Bir evvelki yıl ise 25 milyar dolarlık bir fonu reddetmişti, çünkü arzu ettiği diğer göç yasağı yaklaşımları ise desteklenmemişti.

Geçtiğimiz aralık ayında ise, eğer Kongre’deki Demokrat siyasi güçler sınıra bir duvar yapılmasını reddediyorsa, kendisinin duvarı yapacağını da vurgulamıştı.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/deniz-gokce/trump-duvarda-israr-c2ediyor-ama-zorda/haber-812177?utm=gazeteoku&utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim