• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Deniz Gökçe: Trump ile ilgili en kötü şey otoritesinin erozyonu olabilir!

Deniz Gökçe: Trump ile ilgili en kötü şey otoritesinin erozyonu olabilir!
Eylül ayında Donald Trump kabul edilebilir bir durumda bulunan bir lider gibiydi.”Supreme Court”a yıllar sonra ikinci bir hakim koymuştu.

Küçük seçim için uzun yıllar sonra ortaya çıkan Robert Mullerise , Rusya etkisi konusunda sessiz kalmıştı. 2020 yılındaki olası rakiplerden Elizabeth Warren bile etnik kökeni konusunda incelenmişti.

Ancak eylül ayından iki ay sonraysa, Başkan Trump belalarla çevrelenmiş hale gelmişti. Ara seçimde Temsilciler Meclisi’ni elden ve oydan kaçırmıştı. John Keely isimli kişi nedeniyle iç çalışanları düzenli tutulan Beyaz Saray’da da, anarşi başlıyor gibiydi. Onun yerine gelebilecek biri de yoktu.Michael Cohen’in siyasi ve de finanasal nedenler ile hapse alınması sorunları kapıya kadar getiriyordu. Başkan’ın ilk ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ise Bay Mueller ile beraber çalışma durumunda idi.

Bu durumda Bay Trump ile tanışıyor olmak zor bir durum anlamına geliyordu. Küçük bir skandal gündeme geldiğinde bile Beyaz Saray çalışanları paniklemeye başlıyor ve de birkaç Cumhuriyetçi bile karamsar oluyordu. Washington’da Başkan’a daha uzak olmak olayı, yavaş yavaş gündeme gelmekte idi. Diğer taraftan da Cumhuriyetçiler Başkan Trump’ın kazanabilecek bir lider olduğu konusuna biraz endişeyle bakmaya başlamışlardı. Kasım ayındaki ara seçimdeki kayıplar, seçmenlerin 2016 yılında da oy vermemiş olmasıyla birleşince, durum kötümserlik de yaratıyordu. Trump’ın yeni bir koalisyon yaratacağı düşüncesi de pek sonuç getirmiyordu. Salı günü Trump, Kongre’deki Demokratlara kameraların önünde, eğer harcama olanakları sağlanmazsa, hükümeti kapatacak hale gelirsiniz diyerek hitap ediyordu.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/deniz-gokce/trump-ile-ilgili-en-kotu-sey-otoritesinin-erozyonu-olabilir/haber-804440?utm=gazeteoku&utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 612 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim