• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Deniz Gökçe:Cemal Kaşıkçı’nın son dakikaları

Deniz Gökçe:Cemal Kaşıkçı’nın son dakikaları
Bu makale 19-20 Ocak 2019 tarihinde cumartesi gününde basılmış.

Üç Türk medya mensubu tarafından banda alınan ve de Suudilerin medyacısı Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’a geri gitmesini istediklerini ve de redettikçe de direnen kişilerin, sonunda Kaşıkçı’yı nasıl öldürdüklerini açıklayan, gerçeklere dayalı ve yeni bir kitap olarak basılarak piyasada dağıtılmaya başlandı. Kitabın içeriği 19-20 Ocak 2019 günlerinde New York Times’ta sayfa 3’te piyasaya çıkarıldı.

Suudi tarafı kişiler tarafından özetlenen ve yazılan kitap ise eğer Kaşıkçı, 2 Ekim tarihinde, yani derhal, memlekete geri gelmezse de öldürülecek ve de cesedi de ortadan kaldırılacak kararı vardı diyordu. Bu durumun anlaşmasının Suudiler arasında önceden yapıldığı ve bazı detayların da sonradan gündeme getirildiği belliydi deniyordu. Piyasaya yeni çıkartılan kitaba göre, o günlerde neler yapıldığını gerçekçi olarak anlatıyor.

Abdurrahman Şimşek, Nazif Karaman ve de Ferhat Ünlü adlı üç kişilik Sabah Gazetesi medya ekibi de, konunun detaylarını iyice toplamışlardı ve de ellerinde elektronik kayıttan alınma bazı açıklanmayan konular da vardı.

Kitap Türkçe yazılmıştı ve de aralık ayında satışa çıkmıştı. Suudi Arabistan personeli olaya 18 kişi katıldığını söylemişti ama bunların sadece on biri, bu ay ülkenin başkenti Riyad’a aktarılmıştı.

Kitap, bir çok gerçeği açıklayan Türkiye’nin bazı elektronik kayıtları, konsolosluk kayıtlarından aldığını ve de diğer bazı bilgilerin de Arabistan Hükümeti mensubu Salah el Tubaigy adlı memur kişiden geldiğini söylüyorlar. Örneğin kitap Kaşıçkı konuşmayınca, olayın detayının Muthreb tarafından Tubaigy’ye anlatıldığını da aktarıyor. Mutreb’e göre Kaşıkçı, konsolosluğa sokulur sokulmaz da, biraz bekletildikten sonra başkonsolosun ofisine götürülmüştü. Kaşıkçı, birçok alet masanın üstüne kondukça, “Beni bunlarla mı öldüreceksiniz?” diyormuş. Sakinleşme sağlayabilmek için oğluyla da telefonla konuşturulmuş. Ona seni Riyad’a götüreceğiz demişler. Sonunda Muthreb beş Suudi Ajansı elemanını Kaşıkçı’nın üzerine salmış. 5 elemanın içinden birinin de Thaar Ghaleb olduğu söyleniyor ve elde tuttukları kişinin ağzını kapatma işlemini de onun yaptığını söylüyorlar.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/deniz-gokce/cemal-kasikcinin-son-dakikalari/haber-815091?utm=gazeteoku&utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim