• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Dergilerin Eylül sayıları

Dergilerin Eylül sayıları
Genç Dergi bu ay 120. sayısını yayınlayarak 10’uncu yılını doldururken Fayrap, Haksöz ve Ayraç’ın yeni sayıalrı da raflardaki yerini aldı

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Eylül ayının başlamasıyla aylık dergilerin yeni sayıları da çıktı. Genç Dergi bu ay 120. sayısını yayınlayarak 10’uncu yılını doldururken Fayrap, Haksöz ve Ayraç’ın yeni sayıalrı da raflardaki yerini aldı.

Genç Dergi

10 yıl önce Eylül 2006'da yayın hayatına başlayan Genç dergisinin Eylül 2016 tarihli 120. sayısı çıktı. Dergi bu sayısında ağırlıkla yine 15 Temmuz'a yönelik bir içerikle okurun karşısına çıkıyor.

Dergide bu ay Yusuf Kaplan, Doç. Dr. Mehmet Emin Okur, Hamza Tzortzis, Turan Kışlakçı ve Sayyid Konurbaev ile yapılan röportajlar yer alıyor.

Mehmet Lütfi Arslan, “15 Temmuz'un Anlamı Tekbir ve Saladadır" başlıklı yazısında o gece yükselen salaların önemine, nasıl bir atmosfer oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Dergide yer alan bazı yazılar ve yazarları şöyle:

Süleyman Ragıp Yazıcılar - “Hesapsız Yaşayanın Hesabı Kapanır!”

Rabia Brodbeck - O Gece Hidayetin Nuruna Şahit Oldum!

Adem Özköse - Afganistan’a Yolculuk -18 / Veziristan’da Peştun Bir Şair

Adem Ergül - Bir Şahsiyet Zaafı: Korkaklık

Yusuf Temizcan - Mütevazı, Mutasavvıf, Mütefekkir Sâmiha Ayverdi

Ayşegül Genç - Kusursuz Telaş!

Rabia Gülcan Kardaş - Can Sıkıntısına Çare: Alın Teri

Taha Kılınç - Mü’minlerin Yolu

Asım Gültekin -  Yalancının Mumu Tükendi Ama Güneş De Kapıda!

Ayraç

Ayraç dergisinin Eylül 2016 tarihli 83. sayısı çıktı. Dergide dosya konusu olarak, edebiyatımızın yaşayan çınarı şair, mütefekkir, kanaat önderi Sezai Karakoç’a dair unutulmaya yüz tutmuş bir olay, 1971 yılında yazdığı eser sebebiyle yargılandığı mahkeme kayıtları, Cavit Marancı ve Şahin Torun eliyle tekrar gün yüzüne çıkarılıyor.

Eylül sayısında  öykücü Mehmet Kahraman’la “Işıklar Açık Kalsın” kitabı üzerine Fatma Zehra Sunay bir söyleşi gerçekleştirmiş.

Psikolog F. Gökhan Özcan'ın “Kapitalist Makine, Kapatılan İnsan ve Biyopolitika” başlıklı yazısı ve editör Ömer Faruk K’nın Eric Hoffer’ın “Kesin İnaçlılar” kitabı, Kadir Pektezel’in ünlü Amerikalı diplomat Henry Kissinger’ın Boyney Yayınları'ndan çıkan “Dünya Düzeni” kitabı ve Sevra Fırıncıoğulları’nın Erich Maria Remarque’ın “Sevmek ve Ölmek Zamanı” kitabı üzerine kaleme aldıkları yazılar derginin Eylül sayısında yer alan diğer arasında...

Fayrap

Popülist edebiyat dergisi Fayrap’ın Eylül 2016 tarihli 88. sayısı 15 Temmuz’a ayrıldı. Dergide 15 Temmuz için yazılan şiirler şöyle: Hakan Arslanbenzer’den “Kör karanlıkta çıplak ellerle”, Fazıl Baş’tan “Yüz yıllık teyakkuz”, Elyesa Koytak’tan “Kankardeş”, Ceylan Öztürk’ten “Tek tabanca”, Hakan Kalkan’dan “Yürü korkma Allahuekber”, Ömer Yalçınova’dan “Kınalı kuzu”, Ali Akyurt’tan “Darbeye dayanıklı” ve “Köprüden önce son çıkış”, Ceyhun Öz’den “Şahit ol ya Rab”, Selman Seyyar’dan “Bir geceden geç”, Adem Yazıcı’dan “Doğrama tahtasındaki resim” ve Emine Esin Arık’tan “Ölmekse mesele öldürdük biz onu”.

 

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/haberler/376753/dergilerin-eylul-sayilari

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim