• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Dini Düşünce Nedir, ‘İslam Düşüncesi’ Neyi Hedeflemektedir?

Dini Düşünce Nedir, ‘İslam Düşüncesi’ Neyi Hedeflemektedir?
Ekrem Demirli’nin son kitabı ''İslam Düşüncesi Üzerine Söyleşiler ve Konuşmalar & Filler ve Körler'', İslam ve oluşturduğu düşünme biçimi, yaşam tarzı hakkında anlatılmayan ya da anlatılamayan pek çok şeyi anlatıyor. Tuğba Saygın yazdı.

“Hiç kuşkusuz ki İslam’ın geldiği çağlarda dünyada bir boşluk yoktu. İslam bir boşlukta doğup bir boşlukta yayılmadı. Bu durum anlaşılmadığı sürece ‘kriz çağları’ veya ‘kriz düşünürü’ tabiri anlaşılmayacaktır. Dünya, kültür ve medeniyet anlamıyla dolu dünyaydı ve İslam’ın zorluğu şuydu: ‘Dolu (kültür ve medeniyet olarak mamur) bir dünyada yeni sorular soracak, tamamlanmış dünyayı yeniden yorumlayacaktı...’ 

Prof. Dr. Ekrem Demirli’nin son kitabı “İslam Düşüncesi Üzerine Söyleşiler ve Konuşmalar & Filler ve Körler”, Temmuz ayında Sufi Kitap’tan çıktı. Çalışma, yazarın birbiriyle irtibatlı olan üç yazısından ve farklı zamanlarda yayınlanmış söyleşilerinden oluşuyor. “Tasavvuf Nedir: Dini Maksadına Göre Anlamak veya ‘İhsan’ Anlamında Tasavvuf” başlığı ile ilk yazı, tasavvufun serencamını öz cümlelerle anlatıyor. Tasavvufun niteliğine dair soru-cevapların ardından ‘hesaplaşmak gerek’ tabirini kullanan yazarımız bizlere önemli bir ödev bırakıyor. Ödevin kapsamını anlamak için bir diğer başlıktan yardım alıyoruz: “Tasavvuf Ne Değildir: Din İlimlerinden Birisi Fakat Din Değil!”

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25446/dini-dusunce-nedir-islam-dusuncesi-neyi-hedeflemektedir

Bu haber toplam 2725 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim