• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Doç. Dr. İsmail Şahin: Kıbrıslı papazın kehaneti

Doç. Dr. İsmail Şahin: Kıbrıslı papazın kehaneti
Kiryako ve arkadaşları, o gün yaşlı papaz tarafından söylenenlerin hiçbirine inanmamıştı. Çünkü kendilerini çok güçlü, Türkiye'yi de çok zayıf görüyorlardı.

Doğu Akdeniz'de artan gerilimin nereye varabileceği konusunda birçok uzman farklı değerlendirmelerde bulunuyor. Bir taraftan, belirsizliği ve gerginliği ortadan kaldırmaya yönelik çok yönlü bir diplomasi sürdürülürken, diğer taraftan askeri hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

Dünya, bugün olduğu gibi dün de oldukça karışıktı. Çatışmalar, savaşlar, göçler ve askeri tehditler hiçbir dönem eksik olmadı. Dünyanın bu çalkantılı vaziyeti, geleceğin daha da kötü olacağını iddia eden kehanetlerin yayılmasına yol açtı.

Kehanetler, gelecek hakkında şaşırtıcı bilgiler verdiğinden, her daim ilgi çekici ve merak uyandırıcı olmuştur. Ben de bugünkü yazımda, yerel bir kâhinin bir hayli ilginç olan kehanetine yer vermek istedim.

Kehanetin sahibi, Kıbrıslı bir Rum papaz. Kehaneti, şimdilerde yüz yaşına merdiven dayamış Kıbrıs'taki Rum komşum Kiryako'dan dinledim. Kiryako, eski bir EOKA mensubu. Bu nedenle geçmişte Türklerden pek hazzetmezdi. 70'li yılların başında, “Kıbrıslı Türkleri adadan atma ve Enosis'i gerçekleştirme” hayali kurdukları bir sırada papaz olan dedesi, o gün onlara çok komik gelen bir kehanette bulunmuş.

Kiryako şöyle anlatıyor: "EOKA'nın örgüt binasında otururken dedem çıkageldi. Bize neden neşeli olduğumuzu sordu. O’na, adayı Türklerden almak üzere olduğumuzu ve bu nedenle neşeli davrandığımızı söyledik. Tebessüm etti ve henüz herşeyin bitmediğini, esas olayların pek yakında başlayacağını söyledi. Yaşlı papaz, Türkiye’nin çok yakında Kıbrıs'ın kuzeyini geri alacağını ifade edince, odadaki herkes birden kahkaha atıverdi. Ardından şöyle devam etti: Türkler adanın bir kısmını aldıktan sonra, ileriki zamanda adanın etrafında büyük olaylar meydana gelecek. Bu defa Türkiye, adanın tamamını işgal edecek. Ancak bu işgal uzun sürmeyecek. Bu işgale karşı yedi koldan Türkiye'ye savaş açılacak. Türkiye adadan çıkartılacak. Fakat İstanbul işgal edilinceye kadar savaş bitmeyecek. Sonunda İstanbul işgal edilecek ve yeniden Ayasofya kiliseye döndürülecek.”

Kiryako ve arkadaşları, o gün yaşlı papaz tarafından söylenenlerin hiçbirine inanmamıştı. Çünkü kendilerini çok güçlü, Türkiye'yi de çok zayıf görüyorlardı.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/kibrisli-papazin-kehaneti-5cf050e75fe829477e285b75

Bu haber toplam 656 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim