• İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Barış Pınarı, Kıbrıs ve Trump

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Barış Pınarı, Kıbrıs ve Trump
Tarihi günler yaşıyoruz. Ülkemiz içeride ve dışarıda teröre karşı büyük mücadele yürütüyor. Adı konmasa da büyük bir ateşin tam ortasındayız.

Askerimiz seferde, bir operasyonda, yürekler ağızda. Böyle bir dönemde iyi niyetli de olsa birliğe zarar verecek destek dışı herhangi açıklama ve değerlendirme yapılmaz, yapılmamalıdır.

Tabii böyle günler dostun, düşmanın; hainlerin, vatanseverlerin; akıl sahiplerinin, çılgınların; gözünü kin/intikam bürümüşlerle vicdan sahiplerinin mukayese edileceği/seçileceği günlerdir.

Millet olmanın gereği, ülkenin menfaatleri/çıkarları için çalışmak hep birlikte ülkenin geleceğini düşünmektir. Bu durum mantıklı düşünmeye engel olmamalıdır.

Ne demek istediğimizi örneklendirmek gerekirse; Kıbrıs tarih boyu bu milletin vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. Ne var ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yürütülmekte olan Barış Pınar Harekâtı’na karşı talihsiz beyanları olmuştur.

Elbette bu açıklama kabul edilemez, ancak bu açıklama üzerinden Türkiye’de halkın büyük bir infiale sevk edilerek “Kıbrıs düşmanlığı”na doğru evirildiğini üzülerek görüyoruz. Buna asla müsaade edilmemelidir. Acaba gizli eller Türkiye’nin bu vesileyle Kıbrıs ile de düşman olmasını mı planlamaktadır?

Dünyada yalnızca Türkiye’nin tanıdığı bir ülke olarak, “yavru vatan” sınırlarımız dışındaki tek toprak parçamız Kıbrıs’a karşı düşmanlığa sevk edecek tutum ya da bakış açısı doğru değildir. Unutmayalım, “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak” var. Hele de Kıbrıs asla vazgeçilemeyecek davamızdır. Kaldı ki halkının da tepkisini çeken bir talihsiz beyan, Kıbrıs’ı elden çıkarmamıza neden olmamalıdır. Birlik ve beraberliğimizi zedelemeyelim.

Sorgulanması gereken başka bir husus da Barış Pınarı Harekâtı ile Azerbaycan, Pakistan ve Katar dışında diğer Müslüman ülkelerin karşımızda olmasıdır. Hepsinin birlikte bu tavır içerisine girmesi ürkütücüdür. “Nasıl oldu da tüm kardeş bildiğimiz ülkeler bize karşı tavır aldılar. Ya da şu veya bu şekilde ikna edemedik?” sorusunu sormalıyız.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3209942/doc-dr-necmettin-caliskan/baris-pinari-kibris-ve-trump

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim