• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Dünya Müslümanlarına Baş Olma Sorumluluğu Bizim Üzerimizde

Dünya Müslümanlarına Baş Olma Sorumluluğu Bizim Üzerimizde
Selahaddin Eş Çakırgil geçtiğimiz günlerde Bursa'da Türkiye ve dünya Müslümanları üzerine bir konferans verdi. Ahmet Serin etkinlik notlarını aktarıyor.

Günümüz dünyasının içinde bulunduğu çalkantılı hal, yarının dünyasının nasıl olacağıyla ilgili endişelerin ortaya çıkmasına yol açıyor. Çalkantının en fazla hissedildiği yerlerden biri, bizim de içinde bulunduğumuz coğrafya.

Coğrafyamız kaderimizdir, evet. Bundan kaçmak mümkün değil ve bu coğrafya dinlerin, medeniyetlerin beşiği olduğu kadar savaşların da merkezlerinden biridir.

Tarih bize -yazık ki- savaşların kalıcı, barışın geçici olduğunu öğretiyor. Bu durum bize, bu coğrafyada ayakta kalmanın ne kadar zor olduğunu da anlatıyor bir bakıma.

“Ayakta kalmak için, güçlü olmak için, yenilmemek için ne yapmalıyız?” sorusu, bu coğrafyanın en önemli, en temel sorularından birisidir. Ülke olarak biz de bu soruyu kendi kendimize soruyoruz aslında.

Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin geleneksel Cuma Meclisi’nde de bu soruya cevap arandı 2 Şubat 2018 Cuma gecesi. Araştırmacı-yazar Selahaddin Eş Çakırgil, zaman zaman tarihe, zaman zaman değişik coğrafyalara, zaman zaman da anılara uzandığı bu sohbetinde, aynı soruya cevap aradı aslında.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/27849/dunya-muslumanlarina-bas-olma-sorumlulugu-bizim-uzerimizde

Bu haber toplam 784 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim