• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Dünyanın kalbini dinleyen şair: Erdem Bayazıt

Dünyanın kalbini dinleyen şair: Erdem Bayazıt
Erdem Bayazıt şiiri, Müslümanların içinde yaşadıkları çalkantı, hezeyan ve bunalımlara karşı bir protesto sesi olmak isteyen bir şiirdir. Ona göre sanatkâr, varoluşun hikmetini arayan kişidir. Şakir Kurtulmuş yazdı.

Erdem Bayazıt’ı ilk kez Ankara’da Mavera dergisinin bürosunda gördüm. Dergi yeni yayınlanmaya başlamıştı. Ankara’da bulunan yazarlar, okuyan öğrenciler ve Ankara dışından ziyaret için gelen konukların günün her saatinde doldurduğu bu şirin yer, sıcacık dostlukların da başlamasına sebep oluyordu. Burada ilk kez karşılaşanlar, daha önceden ismen birbirini tanıyan fakat hiç görüşmemiş olanlar burada karşılaşabiliyor ve koyu sohbetlere dalıyorlardı. Hareketli ve heyecanlı bir mekân olarak Mavera’nın bürosunu hatırladıkça oradaki dostlarla ilgili anılarımız da tazeleniyor. Erdem ağabey resmi görevden ayrıldığı için işsizdi, derginin sorumluluğu ve resmi işlerini  takip etmek için en uygun kişiydi. Mavera kurucularının hepsinin ortak düşüncesi ile yüklenmişti bu görevi. Matbaa, dizgi, baskı, kâğıt, resmi müracaatlar ve reklam gibi konularda işin sorumlusu olarak ön planda görünen kişi oydu fakat bu işler yine imece usulü ile yürütülüyordu. Reklam ve benzeri çalışmalar için Cahit abi yine her zamanki gibi adres defterini karıştırıp yeni adresler buluyor, onların ilan vermeleri için çalışıyordu. Dergiye gelen okur mektuplarına Cahit abi cevap veriyor ama öyküleri Rasim beye okutup değerlendirme alıyor, şiirleri de bazen yanında kim olursa -bu Erdem abi de Alaeddin abi de olabilir- onlara gösterip onların görüşlerini alarak cevaplıyordu.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/dunyanin-kalbini-dinleyen-sair-erdem-bayazit-h36312.html

Bu haber toplam 1266 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim