Düşünce Geleneğimiz ve Günümüz Sosyal Bilimleri II. Felsefe Şûrası

Düşünce Geleneğimiz ve Günümüz Sosyal Bilimleri  II. Felsefe Şûrası
İkinci Felsefe Şurası 2-3 Kasım’da Düşünce geleneğimiz ile günümüz sosyal bilimlerinin ilişkisi tartışılacak

2015 yılında ilkini düzenlediğimiz düşünce geleneğimiz ile günümüz fen, sağlık bilimleri ve sosyal disiplinleri arasındaki ilişkiyi irdeleyip masaya yatırdığımız ilk şûramızın ardından, bu kez de düşünce geleneğimiz ile günümüz sosyal bilimlerinin ilişkisini ele alıyoruz. İlk şûramızda umumî bir resim aldıktan sonra şimdi büyük resmin önemli parçalarına dönüp onlara yakından bakarak düşünce geleneğimiz ile olan irtibatlarının neliği ve nasıllığını daha iyi anlamayı ve güçlendirmeyi umuyoruz. Başka bir deyişle, düşünce geleneğimizden hareketle, günümüz sosyal bilimlerinin durumu, meseleleri, güncel tartışmaları ve çözüm önerileri değerlendirilerek ilim ve medeniyet havzamıza yönelik olarak özgün düşünceler ortaya konulmaya çalışılacak.

Şûramızda; düşünce geleneğimiz ile günümüz sosyal bilimleri arasında yeni bağlantılar kurmayı kendisine mesele edinen, hak ve insan merkezli güç söyleminin medeniyet iddiasıyla birlikte ele alınması gerektiğini düşünen ve düşünce geleneğimizi yeniden canlandırmayı tahayyül eden, sosyal (b)ilim alanlarındaki (b)ilim ve fikir insanları bir araya gelecek.

Ankara’da kurulan ve henüz 7 yıllık mazisi olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Felsefe Bölümü de yukarıda temas ettiğimiz kadim sorunları problem edinmekte ve “Uluslararası 13. Yüzyılda Felsefe”, “Birlikte Yaşama Tecrübesi” ve “Düşünce Geleneğimiz ve Günümüz Bilim Disiplinleri” konulu üç etkinlikle başladığı bu çabaya, Türkiye Yazarlar Birliği ve Türk Felsefe Derneği ile birlikte ortaklaşa planladığı bu şûra ile devam ediyor.

 

program1-002.jpg

program2-003.jpg

afis-006.jpg

Bu haber toplam 3084 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim