• İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

"Tarihî roman" Dolmabahçe Sarayı'nda konuşulacak

"Tarihî roman" Dolmabahçe Sarayı'nda konuşulacak
"Tarihi roman ve romanda tarih" sempozyumu edebiyat eleştirmenleri ile romancıları bir araya getirecek Türkiye'den ve yurt dışından ünlü romancılar ve edebiyat eleştirmenlerinin katılacağı toplantıyı Türkiye Yazarlar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyes

Bilgi şöleni çerçevesinde Kahramanlık Tabloları sergisi açılacak, tarihi filmlerle ilgili gösteriler düzenlenecek.  Tarihi film senaristleri ve film yapımcılarının da katıldığı atölye çalışmaları yapılacak.

7-8-9 Kasım günlerinde yapılacak faaliyet sırasında mehter müziği ve sanat müziği konserleri de icra edilecek. Tarihî romanlar kitap sergisi açılacak.

Bilgi şölenine yurt içi ve yurt dışından çok sayıda roman yazarı, editör ve eleştirmen davet edildi.

“Son yılların aktüel konularından olan tarihî roman, tarihî filmler ve tarihle ilgili diziler “Tarihî Roman ve Romanda Tarih” konulu sempozyumla gündeme getirilecek. Tarihî roman sempozyumu, Türkiye'nin en meşhur tarihî mekânlarından Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

 

Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim