• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İstiklal Marşı milli mutabakat metnidir

İstiklal Marşı milli mutabakat metnidir
Ercan Yıldırımla “Anadolu’da İslâm Ruhu (Vatan ve Millet oluşumu)” ve “Türk Düşüncesinde İslâm” adlı yeni çıkan iki kitabına dair konuşuldu. Oturum yöneticisi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr.

Yazar, İstiklâl Marşı’nın milli bir mutabakat metni olduğunu vurgulayarak aslen Arnavut kökenli olan Mehmet Âkif’in mensubiyet hissinin en düzeyde olduğunu vurguladı. İslâmi fikir hareketleri ve bu hareketin gelişimi hakkında İsmail Kara’nın eserlerine göndermelerde bulundu. İslâm’da içtihat kapısının her daim açık olduğunu belirten yazar İslâm, başlı başına bir medeniyettir diyerek İslâm düşüncesinin öneminden bahsetti.

Nurettin Topçu’nun eserlerine de atıfta bulunan yazar kendi düşüncelerini Doğu’dan ve Batı’dan birçok yazarın fikirleriyle destekleyerek açıkladı.

Soru cevap kısmında Oturum başkanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Karataş’ın Anadolu’da İslâm’ın yayılmasında sufi doktrinlerin rolü hakkındaki sorusuna açıklama getiren yazar Mevlâna, Yunus Emre, Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaşi Veli gibi birçok maneviyat ve kanaat önderi şahsiyetlerden bahsetti. Fatih Gökdağ ve Ercan Altuntaş’ın vb. katılımcıların soru ve katkılarından sonra Cengiz Karataş’ın yazar Ercan Yıldırım’a teşekkür etmesiyle programa son verildi.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim