• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

“Türkiye üzerinden Ortadoğu şekillendirilmiyor, Ortadoğu üzerinden Türkiye şekillendiriliyor”

“Türkiye üzerinden Ortadoğu şekillendirilmiyor, Ortadoğu üzerinden Türkiye şekillendiriliyor”
Yazar okulu yönlendirme dersinde Doç. Dr. M. Seyfettin Erol “Krizler ve Türk Dış Politikası” başlıklı bir ders verdi.

Türkiye’de NATO’ya üyeliğin kırılmanın adının konması olduğunu ama asıl kırılmanın 2. Dünya Savaşı sonrasında adım adım başladığını anlattı. Çok partili hayata geçişimizin bile batı ile ilişkilerimiz çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade etti ve “Türk siyaseti kendi iç dinamiklerine göre şekillenmiyor” dedi.

“Yeni Türkiye” sözünün içinin, artık eski Türkiye’nin cilalanmış hali anlamına gelecek şekilde doldurulduğunu söyleyen Erol, gittikçe daralan üst kimlik arayışlarının tersine dönmesi gerektiğini, yani Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük olarak daralan bu üst kimlik arayışının imkân dâhilinde olmadığını bunun tersine dönmesinin şart olduğunu ifade etti. ABD’nin yüzde doksan beş farklılığı yüzde beş ortaklık noktasında birleştirip devlet olabildiği halde, Türkiye’nin yüzde beş farklılıkla bile dağılabiliyor olduğuna dikkat çekti. Kendi kavramlarımız ile bir yol çizemediğimizi söyleyen Erol, “Biz başka ruhlarla bu bedeni diriltmeye çalışıyoruz, ama asıl ruhu vermedikçe bu beden canlanmayacaktır” dedi.

Sorular üzerine son dönem türk dış politikası üzerine görüşlerini ifade eden Erol,  “Türkiye üzerinden Ortadoğu şekillendirilmiyor, Ortadoğu üzerinden Türkiye şekillendiriliyor” dedi.

 

Haber: Dilara Coşkun

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim