• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Mahmut Erdemir'den: TYB Şubeler Toplantısında Yeni Hedefler Belirlendi

TYB Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Mahmut Erdemir'den: TYB Şubeler Toplantısında Yeni Hedefler Belirlendi
TYB Şubeler Toplantısında Yeni Hedefler Belirlendi Türkiye Yazarlar Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanları dostlarımızla İzmir’de bir araya geldik.

IMG_0003TYB Şubeler Toplantısında Yeni Hedefler Belirlendi

Türkiye Yazarlar Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanları dostlarımızla İzmir’de bir araya geldik.

Kültür, sanat ve edebiyat eserlerimizin taşıdığı paha biçilmez değerleri korumayı ve geliştirmeyi kendine amaç edinen TYB; aradan geçen 35 yıl içinde artık kurumsal bir yapıya kavuştu.

Türkiye’nin en ünlü yazar, düşünür ve sanat adamlarının buluşma noktası olan, faaliyetleri  Ankara’dan taşarak Türkiye’nin bir dört bir yanına hatta yurt dışına ulaşan  birliğimizin hizmetlerinin değerlendirildiği “Şubeler Toplantısı” oldukça verimli geçti.

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan programda yaptığı konuşmada, TYB çatı altında şimdiye kadar yapılan etkinlikleri başlıklar halinde sıralayarak, birliğin bağımsız yapısıyla diğer sivil toplum kuruluşları açısından bir rol model olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ise, son yüzyılda yaşanan siyasi, ekonomik ve toplumsal gelişmelerin ışığında TYB faaliyetlerini Türkiye’nin sınırlarını da aşarak farklı coğrafyalara taşınması gerektiğini söyledi.

Şube Başkanları yıl içinde düzenledikleri etkinlikleri sıralarken, gelecekte neler yapacaklarının da projelerini bizlerle paylaştılar.

Doğrusu, devlet eliyle ya da büyük büyük bütçelerle ancak hayata geçirilebilecek kültür sanat etkinliklerini cüzi rakamlarla ve büyük fedakârlıklarla yürüten şubelerimizin bu çabaları her türlü övgünün üstündedir.

Şöyle acı bir gerçek var; günümüz Türkiye’sinde milli kültürü değerli kılacak; edebi metinler başta olmak üzere kültüre sanata millet nazarında önem kazandıracak hangi sivil toplum kuruluşu hangi çalışmaları yapıyor.?

Üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını koruma mücadelesi veren ve bu alanda hükümet üzerinde baskılar kuran bir çok dernek ve birlikler ne yazık ki kültürel zenginlik ve çeşitliliğimizin korunması, geliştirilmesi ve geleceğe taşınmasında gerekli ilgiyi göstermiyorlar. Yapılanlar da yeterli değil.

TYB, tüm bu gerçeklerin farkında. 35 yıllık tecrübesi ve “Kamu Yararına Çalışan Kuruluş” statüsünün kendine biçtiği rolü en iyi şekilde yerine getirme çabası içinde.

Bu anlamda; “Şubeler Toplantısı”nda;  TYB çatısı altında yapılan çalışmaların genel bir değerlendirilmesi yapıldı, geleceğe ilişkin de yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının etkin katılımı ile gerçekleştirilecek projelerin konu başlıkları belirlendi.

Kültüre, sanata, edebiyata meraklı olan kişi, kurum ve kuruluşlara bir çağrım var:  TYB’ni izlemeye devam edin. Hatta izlemekte kalmayın,  gerçekleştirilen organizasyonlara katılın, katkı sağlayın.

Mahmut Erdemir 

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim