• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

"Nesillerin Mirası" Yazar Yayınları'ndan çıktı

"Nesillerin Mirası" Yazar Yayınları'ndan çıktı
Türkiye Kültür ve Sanat yıllıklarında 30 yıl içinde yayınlanan konuşmalardan derlenen Nesillerin Mirası Yazar Yayınları'ndan çıktı! Yaşıyor ve birtakım tecrübeler ediniyoruz.
nesillerinmirasikapak1

Türkiye Kültür ve Sanat yıllıklarında 30 yıl içinde yayınlanan konuşmalardan derlenen Nesillerin Mirası Yazar Yayınları'ndan çıktı!


Yaşıyor ve birtakım tecrübeler ediniyoruz. Kendi hayatımız ve tecrübelerimizle sınırlı bir görüş ufku demek bu. Bu ufku, başka yaşamış ve görüp geçirmiş kişilerin ufuklarıyla genişletebiliriz. Böylece günümüzden önceki zamanlara ta geçen asra kadar giden bir hayat ve tecrübe birikimine varis olabiliriz. Hem de kendi yaşamadığımız, yaşayamayacağımız olayları öğrenir, yaşayanların tecrübelerinden hisse kapabiliriz.

Mehmet Kaplan, İsa Yusuf Alptekin, Emel Esin, Cemil Meriç, Semiha Ayverdi, Ali Ulvi Kurucu, Zeki Faik İzer, Sait Çekmegil, Ali Haydar Öztürk, Ömer Asım Aksoy, M. Asım Köksal, Orhan Düzgüneş, Şükrü Elçin, İsmail Ercüment Kuran, Şevket Beysanoğlu, Necati Öner ve Sülayman Hayri Bolay… Eser ortaya koymuş, tesir hâsıl etmiş 17 şahsiyet gözlerimizin önünden resmî geçit yapıyor. İçlerinde 19. yüzyılda doğmuş olanlar da var.

Türkiye Kültür ve Sanat yıllıklarında 30 yıl içinde yayınlanan konuşmalardan derlenen Nesillerin Mirası, konuşanların kişiliği ve konuştukları konularla ilgi çekici bir kitap.

Bu haber toplam 940 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim