• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ebubekir Sifil'den: Kur’an’ın Tarihselliği İddiası Ya da “Allah’a Din Ögretmek”

Ebubekir Sifil'den: Kur’an’ın Tarihselliği İddiası Ya da “Allah’a Din Ögretmek”
Ku­r’­an’­ın ta­rih­sel­li­ği­ni sa­vu­nan­la­rın, id­di­ala­rı­nı, “Ku­r’­an’­da şu ko­nu şöy­le yer al­mış; öy­ley­se Ku­r’­an ta­rih­sel ol­ma­lı­dı­r” man­tı­ğı­na da­yan­dır­ma­sı son de­re­ce an­lam­lı­dır.

On­lar da ga­yet iyi bi­li­yor ki, ta­rih­sel­lik da­va­sı­na doğ­ru­dan, açık ve ke­sin bi­çim­de de­la­let eden bir Ku­r’­an nas­sı yok­tur. Ol­ma­yın­ca ne ya­pı­yor­lar? Atı ara­ba­nın ar­ka­sı­na ko­şu­yor­lar!

Bu da­va­nın “but­la­nı­”, ön­ce tes­bi­ti ya­pıp/ka­ra­rı ve­rip, ar­dın­dan bu tes­bi­te/ka­ra­ra de­lil te­da­ri­ki­ne bak­mak şek­lin­de ken­di­ni gös­te­ren ha­re­ket tar­zın­dan bel­li. Da­ha ev­vel Tev­rat ve İn­cil me­tin­le­ri­nin ta­rih­sel­li­ği ko­nu­sun­da mo­der­nist Ya­hu­di ve Hris­ti­yan araş­tır­ma­cı­lar ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış yı­ğın­la ça­lış­ma bu ko­nu­da on­la­ra is­te­me­dik­le­ri ka­dar ar­gü­man sağ­lı­yor. On­la­ra dü­şen sa­de­ce, Tev­rat ve İn­cil bağ­la­mın­da ya­pıl­mış söz ko­nu­su ça­lış­ma­la­rı Ku­r’­an bağ­la­mı­na uyar­la­mak! Eh, bu ka­da­rı­nı da ya­pı­ver­sin­ler de­ğil mi!..

Efen­di­miz (s.a.v)’in, “Ka­rış ka­rış, ar­şın ar­şın siz­den ön­ce­ki­le­rin yo­lun­dan gi­de­cek­si­niz. Hat­ta on­lar bir ker­ten­ke­le de­li­ğin­den içe­ri gir­se, siz de gi­re­cek­si­ni­z” 1 tar­zın­da­ki uya­rı­sı -Al­lah bi­lir ya- tam da bu tav­ra işa­ret edi­yor. Bu­ra­da­ki “ker­ten­ke­le de­li­ğin­den gir­me­” ben­zet­me­si üze­rin­de cid­di­yet­le du­rul­ma­lı­dır. Bir in­san ker­ten­ke­le de­li­ğin­den içe­ri gi­re­mez. Efen­di­miz (s.a.v) bi­ze, “On­lar bir in­sa­nın ker­ten­ke­le de­li­ğin­den gir­me­si gi­bi ol­ma­ya­cak iş­ler ya­pa­cak­lar; siz de on­la­ra uya­rak o iş­le­ri yap­ma­ya baş­la­ya­cak­sı­nı­z” de­mek is­ti­yor ol­ma­lı­dır. İla­hî ke­la­mın ta­rih­sel­li­ği­ni sa­vun­mak tam da böy­le bir şey!..

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/kuranin-tarihselligi-iddiasi-ya-da-allaha-din-ogretmek-1178yy.htm

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim