• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ecdad yadigarı Külliyede skandal !

Ecdad yadigarı Külliyede skandal !
Odunpazarı Belediyesi tarafından gaspedilmiş olan Kurşunlu Külliyesi’nin, amacının tamamen dışında defile, sergi, konser ve hatta bale organizasyonlarında kullanıldığı tespit edildi.

A. BA­HA­DIR ÇA­LIK / İS­TAN­BUL 

Eskişehir'in Odun­pa­za­rı il­çe­sin­de bu­lu­nan Va­kıf­la­r’­a bağ­lı Os­man­lı dö­ne­mi­ne ait ec­dat ya­di­ga­rı Kur­şun­lu Kül­li­ye­si, be­le­di­ye ta­ra­fın­dan ade­ta gasp edil­miş du­rum­da. Ama­cı­nın dı­şın­da de­fi­le, ser­gi, kon­ser ve hat­ta ba­le or­ga­ni­zas­yo­nu­na bi­le ev sa­hip­li­ği ya­pan kül­li­ye için ha­re­ke­te ge­çen Va­kıf­lar, kül­li­ye­nin bo­şal­tıl­ma­sı için kay­ma­kam­lı­ğa ta­li­mat ver­di. 

AMAÇ DI­ŞI KUL­LA­NIL­MIŞ

Kü­tah­ya Va­kıf­lar Böl­ge Mü­dür­lü­ğü yet­ki­li­le­ri, Kur­şun­lu Kül­li­ye­si­’n­de yap­tık­la­rı de­ne­tim­ler so­nu­cun­da ba­zı nok­ta­la­rın ama­cı­nın dı­şın­da kul­la­nıl­dı­ğı­nı tes­pit et­tik­le­ri­ni be­lir­te­rek, Odun­pa­za­rı Be­le­di­ye­si­’n­den bu ko­nu­da bir gö­rüş is­ten­di­ği­ni ve is­te­nen gö­rüş gel­me­yin­ce Kül­li­ye­’nin bo­şal­tıl­ma­sı için Odun­pa­za­rı Kay­ma­kam­lı­ğı­’na ya­zı ya­zıl­dı­ğı­nı ifa­de et­ti­ler. Kül­li­ye­nin ta­ri­hi do­ku­su­na uy­gun amaç­lar­la kul­la­nıl­ma­sı yö­nün­de ça­lış­ma­lar yap­tık­la­rı­nı ak­ta­ran yet­ki­li­ler, Va­kıf­lar ola­rak kül­tü­rel mi­ra­sın ama­cı­na uy­gun kul­la­nıl­ma­sı ko­nu­sun­da has­sas bir po­li­ti­ka iz­le­dik­le­ri­ni di­le ge­tir­di­ler. 

Haberin devamı: http://www.gazetevahdet.com/ecdad-yadigari-kulliyede-skandal-6169h.htm

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim