• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Edebiyat Atlası, kullanışlı bir kılavuz kitap olmayı hedefliyor

Edebiyat Atlası, kullanışlı bir kılavuz kitap olmayı hedefliyor
Hikayeci eleştirmen Necip Tosun, Genç Kahve’de düzenlenen “Okur-Yazar Buluşması” programına konuşmacı olarak katıldı.

17.4.2019 tarihindeki söyleşiye Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Gençlerin büyük ilgi gösterdi etkinlikte İbrahim Uzun’un sorularını cevaplandıran yazar Necip Tosun edebiyatın insanların ufkunu açtığını ve ruh dünyasını aydınlattığını söyledi.

Edebiyatın hukuk, felsefe ve bilim gibi diğer disiplinlerle de ilişki içerisinde olduğunu, edebi eserlerin insanlığa yönetim anlamında da büyük katkılar sunduğunu belirten Necip Tosun, "Edebiyat herkese bir şey söyler, hukuka, bürokrasiye, bilime bir şeyler söyler, bir yol gösterir, bir teklifte bulunur. Çünkü edebiyat insanlığın tıkandığı yerlerde söz alıp romanlarıyla şiirleriyle hikayeleriyle insanlığa katkıda bulunur." şeklinde konuştu.

On beşinci kitabı olarak yayınlanan "Edebiyat Atlası" eseri hakkında da bilgiler veren Tosun, “Okuma-yazma süreçlerini, tecrübelerini, okuma listelerini, edebiyatın temel konularını, tartışmaları bir araya getirmeye çalışan Edebiyat Atlası, kullanışlı bir kılavuz kitap olmayı da hedefliyor. Kuşkusuz her tecrübe şahsidir ve genelleştirilemez. Ne var ki bütün bu dikkatlerin, yaşanmışlıkların da kayda geçirilmesi gerekiyordu. Umulur ki bir yaraya merhem olsun, yolları kısaltsın, sağlıklı bir edebiyat ortamına katkıda bulunsun.” dedi.

Necip Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: Edebiyat hayatıma yeni başladığımda, okuma ve yazma tecrübelerini aktaran, okuma listeleri bulunan kitaplar arıyordum. Bir edebiyat okuru neler okumalı? Aslında genç bir yazara yol gösterecek kılavuz kitap arıyordum yıllar önce. Bu kitap biraz da o arayışımın ürünüdür. Genç edebiyatçılara ve okurlara bir kılavuz kitap hazırlayayım dedim. Önce başlıkları belirledim. Sonra yazdım. Zamanımı da aldı açıkçası. Dört-beş yılı buldu. Önereceğim kitaplarla ilgili seçmeler, elemeler yaptım. Bir anlamda gençliğimde karşılaşmak istediğim kitabı yazdım.”

Programın sonunda TYB Genel Başkanı Arıcan, Necip Tosun’a  TYB yayınlarından hediye etti. Genç Kahve’de söyleşiye katılanlarla bir süre sohbet esen yazar Tosun, daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı.

a725251a-0964-4026-97d7-3dadd6183366.jpgd98a6b27-7fb3-4c6c-9fe3-344b1662436a.jpg

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim