• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Edebiyat dergilerinden darbe girişimine tepki

Edebiyat dergilerinden darbe girişimine tepki
Edebiyat dergileri darbe girişimine tepki gösterdiler. Türk Edebiyatı, Dergah ve Hece dergilerinden yapılan açıklamalarda darbe girişimi şiddetle kınandı.

Edebiyat dergileri, darbe girişimine tepki gösterdi. Türk Edebiyatı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Aslan, derginin 1972'den beri yayın hayatını kesintisiz devam ettirdiğini belirterek, "Türk Edebiyatı Dergisi, 1980 darbesine giden süreçte, 4 Nisan 1980 tarihinde yazı işleri müdürü İsmail Gerçeksöz'ü şehit vermiş köklü bir yayın organıdır." dedi.

Aslan, derginin daima milletin, milli kültürün ve demokrasinin yanında olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Türk Edebiyatı dergisi ülkemizin sosyal ve ekonomik refahının, huzurunun, toplumsal barışının demokrasiyle mümkün olacağına ve gelişeceğine inanmaktadır. Bu anlayışını olağanüstü dönemlerde bile tavizsiz bir şekilde sürdürmüştür. 12 Eylül darbesi sürecinde yayınlanan sayılar bunun yüz ağartıcı birer göstergesi olarak arşivlerde durmaktadır. 15 Temmuz'da Türkiye ve milletin karşı karşıya kaldığı menfur darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu süreçte Türk milletinin gösterdiği metanet, basiret ve vatanseverliğin takdire şayan olduğunu düşünüyoruz. Türk milleti bir kez daha büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiş ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Türk Edebiyatı dergisi ve camiası demokrasiye karşı girişilen her türlü teşebbüse karşıdır." ifadelerini kullandı.


Devamı için: http://www.dunyabizim.com/havadis/24475/edebiyat-dergilerinden-darbe-girisimine-tepki

Bu haber toplam 1045 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim