• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Edebiyat Festivali Başlıyor

Edebiyat Festivali Başlıyor
Yaklaşık 100 şair yazar ve akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı 8. Edebiyat Mevsimi, ‘Darbeler ve Edebiyat’ temasıyla 21 Kasım Pazartesi günü başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi›nin ortaklaşa düzenlediği ‹8. Edebiyat Mevsimi 21 Kasım›da başlıyor. Program hakkında bilgi veren TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, altı gün boyunca darbe ve edebiyat ilişkisinin farklı yönleriyle konunun uzmanları tarafından kapsamlı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

Üstün İnanç’a saygı

Şairler ve yazarların, milletlerin mücadelelerini eserleriyle anlattığına dikkati çeken Bıyıklı, Türklerin mücadelesini Akif, Pakistan halkının mücadelesini İkbal, Hindistanlılar’ın kavgasını Tagore, Macar halkının mücadelesini Petöfi’nin bayraklaştırdığını kaydetti.

TYB İstanbul Şubesi olarak 15 Temmuz sonrasında yayınladıkları Şahitlik Bildirisiyle milletin yanında yer aldıklarını dosta düşmana ilan ettiklerini dile getiren Bıyıklı, ‘Bu şahitliğin tarihe geçmesi, kayıtlara girmesi niyetiyle ve gelecek nesillerin bugünleri derli toplu okuması açısından elli yazarımızın yazısını kitaplaştırarak şahitliğimizi ebedileştirdik’ diye konuştu.

Onur konuğu olarak Yazar Üstün İnanç’ın da katılacağı ‘8. Edebiyat Mevsimi’nde, söyleşiler, müzik dinletileri, şiir akşamları, imza günleri, okuma atölyeleri, sergiler ve film gösterimleri de yer alacak.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek etkinlik, 26 Kasım’da ödül töreniyle sona erecek.

Tarih yapmaktan yazmaya fırsat olmadı

FETULLAHÇI Terör Örgütünün darbe girişiminin etkilerinin büyük olduğunu belirten Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Tarih yapmaktan tarih yazmaya vakit bulamamış bir ecdadın ahfadı olarak, artık hem tarihe şahitlik edip hem de şahitliklerimizi kayıt altına aldığımız dönemlere geldik’ dedi.  Bıyıklı, Türk edebiyatının darbeleri yeterince konu edinmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Türkiye’nin siyasi tarihi maalesef darbelerle malul. Sultan Abdülaziz’e 1876’da yapılan kanlı darbeden sonra, 2. Meclis’e yapılan gizli darbe, 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve nihayet 15 Temmuz kanlı darbesini gördük. Biz bu festivalde bir anlamda ‘Neden darbeler yeterince işlenmedi ya da işlenmiyor?’ sorusunun cevabını arayacağız. Yazar olmak sorumlu olmaktır. Günümüz edebiyatçılarına da büyük görevler düşüyor bu anlamda.”

 

star.com.tr

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim