• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Edebiyatın nabzı bu sayfalarda

Edebiyatın nabzı bu sayfalarda
Şiir, sinema, öykü, medeniyet, çizgi sanatı... 32 kısım tekmili birden edebiyatın nabzı yine dergilerde atıyor. Orhan Okay, Selim İleri, Hasan Aycın, Cemaleddin Latiç, İhsan Fazlıoğlu, Ensar Altay bu ay dergilerdeki isimler.

Ülke gündemi tüm yoğunluğuyla devam ederken, edebiyatın, sanatın nabzı da dergilerde atmaya devam ediyor. Türkiye’nin yaşayan en önemli öykücülerinden Ali Haydar Haksal yönetiminde çıkan Yedi İklim dergisi, sadece memleketin değil, dünyanın en önemli çizgi ustalarından biri olan Hasan Aycın’ı kapak dosyası olarak gündeme taşıyor. Çizgiyi dervişane bir üslupla felsefi düşünce alanına taşıyan Aycın’a saygı duruşu niteliğindeki dosyada Osman Bayraktar, Ali Haydar Haksal, Cemal Şakar, Mete Çamdereli ve daha pek çok isim Aycın’ın sanatına yakından bakıyor.

Uzaklardan gelse de sanki içimizdeki bir coğrafyadan, Saraybosna’dan edebiyatseverlere seslenen Başka dergisi de yeni sayısında Mostar’ı konu ediyor. Balkanların sembol şehirlerinden Mostar üzerine yazı, inceleme ve röportajları okumak isteyenler dergiye Türkiye’deki bayilerden de ulaşabiliyor. Şayet dergiyi bulamıyorsanız, dergibaska@gmail.com derginin irtibat adresi...

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/edebiyatin-nabzi--bu-sayfalarda-haber-1207395/

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim