• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

“Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı”

“Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı”
Türkiye Yazarlar Birliği, kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” başlığı altında anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Türkiye Yazarlar Birliği,(TYB) kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” başlığı altında 2 Mayıs Çarşamba akşamı Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) lokalinde bir etkinlik düzenledi.


“Gümülcine’de Şairler Buluşması” adı verilen etkinliğe Türkiye’den Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve aynı zamanda sitemiz enpolitik.com yazarlarından D. Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Danışmanı İbrahim Ulvi Yavuz ve beraberinde yaklaşık 40 kişilik heyet katıldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos İbrahim Sakli, BAKEŞ Başkanı ve sabık Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, DEB Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Yeşim Hasan, Rodop İli SÖPA Derneği Sayman İdris Hasan ve soydaşlar katıldı.


Etkinliğin sunuculuğunu Türkiye’den gazeteci yazar Cihat Zafer yaptı. Etkinlikte ilk olarak Muavin Konsolos İbrahim Sakli söz alarak, Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun konuk misafirlere ve katılımcılara selamlarını iletti. Bu coğrafyada kültürel bağları canlandırabilmek adına bu çalışmaların önemli olduğunun altını çizen Konsolos Sakli, bu gezinin kültürel bağları sıklaştırmak adına önemli olduğunu vurguladı.
Ardından GTGB Genel Sekreteri Nihat Binbaşı söz alarak, GTGB Başkanı Necat Ahmet adına bir konuşma yaptı ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Devamı: http://www.enpolitik.com/haber/162413/edirneden-mostara-kultur-kervani.html

Bu haber toplam 1256 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim