• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

'Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı' Bosna Hersek'te

'Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı' Bosna Hersek'te
TYB'nin kuruluşunun 40. yılı kapsamında düzenlenen “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” konulu etkinlik Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapıldı.

SARAYBOSNA 

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) kuruluşunun 40. yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Evi'ndeki “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” etkinliği kapsamında "Kaşgar'dan Balkanlar'a Türkçe" konulu konferans düzenlendi.

Kervanda yer alan yazar, şair, ilim adamı, gazeteci ve sanatçılardan oluşan 40 kişilik Türk grup, Bosna Hersekli yazarlarla bir araya gelerek edebiyat tecrübelerini aktarma fırsatı buldu.

60160995-48f1-4929-ba80-5000699e3bb7.jpg

TYB'nin kurucusu Dr. Mehmet Doğan, burada yaptığı açıklamada, kervanın 30 Nisan'da Edirne'den yola çıktığını anımsatarak, "Dün Mostar'daydık. Bugün de yolculuğumuzun son menzili Saraybosna'dayız." dedi.

Kültür kervanının Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk'ta çeşitli edebiyat programları düzenlediğini söyleyen Doğan, "Ziyaret ettiğimiz yerlerde yerli yazarlarla Türk heyetimizi buluşturduk. Her şehirde farklı hikayelerimizden parçalar okuduk, seyahat intibalarımızı anlattık." diye konuştu.

"Bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi son derece önemli"

0d7e8c11-4d23-420c-a32f-40f03df27f83.jpg

Bosna Hersek Yazarlar Birliği Başkanı Hadzem Hajdarevic de "İki ülkenin edebiyat dünyasını tanımak için bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi son derece önemli. Böylece iki ülkenin okurları hem Türk hem de Bosna Hersek edebiyatını yakından tanıma fırsatı bulacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Hajdarevic ayrıca Türkiye ve Bosna Hersek'ten çok sayıda edebi eserin karşılıklı dillere çevirilerinin olmamasının bir kusur olduğuna işaret etti.

Devamı: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/edirne-den-mostar-a-kultur-kervani-bosna-hersekte-/1140152

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim