• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Eğitimci, Yazar Fahriye İpekçioğlu Kitapları Konuştu

Eğitimci, Yazar Fahriye İpekçioğlu Kitapları Konuştu
Değerli eğitimci-Yazar Fahriye İpekçioğlu Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde Kitaplar ve Kitapları üzerine bir söyleşide bulundu.

Söyleşide 1975-1992 yılları arasında Diyarbakır’da geçen ilk olan ve öncülük ifade eden büyük hizmetlerle dolu 17 yıldan acı ve tatlı anekdotlar da aktardı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Kültür Danışmanı olarak görevlendirildiği 1988-1992 yılları arasında Diyarbakır’da yaşamış Ziya GÖKALP ve Cahit Sıtkı TARANCI’NIN evlerini müzeye dönüştürerek açılış törenleri düzenletmiş,1991 yılı Unesco’ya bağlı tüm ülkelerde “Yunus Emre ve Sevgi Yıl” olarak ilan edilince “Olağanüstü Hal Bölgesi” ne, öğrencileri ve Valilik çalışanları ile birlikte “ Sevgi, barış ve hoşgörüyü “yaymak ve Yunus’u tanıtmak gayesiyle konferans, panel ve sempozyumlar düzenlemiştir. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim Görevlisi olarak çalışırken Yüksek Lisansını “TÜRK LEHÇELERİ “ dalında yapmıştır. Ve Üniversite “TÜRK LEHÇELERİ “ adlı eserini ders kitabını olarak 1987 yılında Eğitim Fakültesi 1 Nolu Yayını olarak basmıştır.

Fakülte Dekanı olan eşi 1988 yılında bir terör saldırısında şehit olan Hocaların hocası olarak adlandırılan Fahriye İPEKÇİOĞLU, tüm eserlerinin gelirini; Türk Mehmetçikler Vakfı, Yunus Emre Vakfı gibi vakıflara bağışlamıştır.

Kıbrıs-Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Derneği KIBATEK ‘in genel Merkezini İzmir’de kuran ve 10 yıl Genel Başkanlığını üstlenen Sayın İPEKÇİOĞLU 1990 Yılında Diyarbakır’da görevli iken duygu yüklü bir atmosferde yazdığı O Belde şiirini okudu.  İpekçoğlu'nun Eserleri: Türk Lehçeleri, Yunus Emre ve Sevgi,  Türkiye ve Türkçe’nin Geleceği…

Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim