• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ekim 2017 Dergilerine Toplu Bir Bakış-2

Ekim 2017 Dergilerine Toplu Bir Bakış-2
Bir Nokta, Yarın ve Hece dergilerinin Ekim 2017 sayıları hakkında Mustafa Uçurum yazdı.

Bir Nokta’da Fethi Gemuhluoğlu ve dostluk var

Bir Nokta dergisi, 189. sayısında Fethi Gemuhluoğluve dostluk üzerine bir dosya hazırlamış. “Adı Dostluk Olan Aşk Olan Bir Destan: Fethi Gemuhluoğlu” yazısı ile başlıyor yazı. Mürsel Sönmez’e ait satır satır dostluk sıcaklığıyla kaleme alınmış bir yazı bu. Mürsel Sönmez’in dostluğunu bilenler bu satırların ne kadar sahih olduğunu da anlayacaktır.

Yaratıcı, insanlara yeryüzünde gerekli olan hayatî gereksinimlerini lütfederken en hayati olanı yani doğru yaşama biçim ve üslubunu da peygamberler ve onların varisleri yoluyla lütfetmiştir.” Mürsel Sönmez, bu cümlede işaret ettiği noktayı gözümüzde canlandırmak için Gemuhluoğlu’nu her yönüyle ele alıyor. Ruh onaran bir mimarı anlatırken onun sözlerini yol gösterici olarak sıralıyor. “Ağlamayan gözün baktığından hayır gelmez.”, “Toprakta malikiyet olmaz.”, “Bu millet sanatla edebiyatla düşürüldü, yeniden onunla kalkacak ayağa.” sözlerini ve samimiyetini yoldaş ediyor bize.

Resul Tamgüç, “Dostluk Manifestosu” adlı yazısında Fethi Gemuhluoğlu ve “Dostluk Üzerine” merkezinde geniş bir açılımla dostluk manifestosunu paylaşıyor okuyucu ile. Cemal Süreya’nın bir sözünü de alıyor yazısına: “Her söz ya da her olayın yorumu bir de ondan geçerdi. Sağcılar onu veli derecesine yükselttiler. Ölünce de hemen unuttular.”

Tamgüç’ün yazısını okuyunca Gemuhluoğlu adı ile dostluk kavramının birbirine ne kadar da yakıştığına bir kez daha şahit oluyoruz ve Cemal Süreya’nın haksız çıktığını anlatıyoruz. Çünkü bugün dostluk dendiğinde Gemuhluoğlu adının her fırsatta anılması bunun tam olarak ispatıdır.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/dergi/27172/ekim-2017-dergilerine-toplu-bir-bakis-2

Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim