• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Ekrem Şama: Bolvadin’de Erbakan’ı anmak

Ekrem Şama: Bolvadin’de Erbakan’ı anmak
Bolvadin AGD’nin organize ettiği bir programda Erbakan Hocamızı, vefatının 9’ncu senesinde andık, anlattık. Bolvadin ve Erbakan çok özellikli ve yoğun ilişkili iki başlık. İşte bazı notlarımız:

Erbakan Hocamız, ilki lise öğrencisi iken tanışıp intisap ettiği Gümüşhanevi Dergâhı’nın seçkin meşayıhı ile, neredeyse ömür boyu hemhal olup dersler almıştır. Hacı Hasip Efendi ile başlayan bu ilişki, Abdülaziz Bekkine ve  Mehmet Zahit Kotku Hazretleri ile devam etmiştir. Bu arada elbette başka ilim adamları ile de yoğun ilişkileri vardı. Üniversite öğrenciliği, askerlik ve akademisyenlik dönemlerinde, sık sık ziyaretine gidip, günler veya haftalar boyu ders aldığı bir Allah dostu daha vardı:

Bolvadinli Yörükzade Ahmet Fevzi (Özdemir) Efendi. Bu ilim adamı 1957 yılında vefat edinceye kadar, Erbakan Hocamızı derinden etkilemiştir. Bir defasında Almanya’ya staj için gideceğini, hakkını helal etmesini isteyen Erbakan’a şöyle bir söz söylemiştir:

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3654730/ekrem-sama/bolvadinde-erbakani-anmak

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim