• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Elif Sönmezışık: Ömürde bir ramazan daha

Elif Sönmezışık: Ömürde bir ramazan daha

Hayat imtihanlarla döşeli bir yolculuk. Öyle şaka değil, keyfe keder hiç değil. Bir bir önümüze çıkanlar, karşılaşmalarımız ve etkileşimlerimiz, mikro figürler ve olaylarla dolu devasa bir havzanın yavrulamaları. Yani kaderin… Şayet bir sahne silinse koca bir sistem alt üst olacakmışçasına incelikli işte.

İnsan vazifeyle doğuyor. Kendine, izlerine, önce en yakınındaki küçük halkaya, sonra onun da çevresindeki geniş halkaya karşı… azala azala indirgenen vazifesi var tüm dünyaya. Yürümekten yorulmuşken de bir ağaç altı serinliğinde külfetleri dağıtıyorken de değişmiyor bu. Gücü neye yeterse… benliği/nefsi ne kadarına izin verirse, oralı olursa, kulak kabartırsa…

İnsanlık her defasında bir şeyler yoluna girdikten sonra büyük çözülüşlerle imtihan oldu. Ve tarih bilir ki; insanlık hiçbir vakit topyekûn, fıtratına uyak yollara revan olmadı. Dünyanın hep en az bir yanı çöküşü, çözülüşü yaşadı.

Dar vakitlerin hüküm sürdüğü bugün, yalnızca toplumlar bazında ya da öbek öbek değil kişi kişi çöküşler ve çözülüşler yaşanıyor. Ayrışma devrindeyken buhran da ayrışıyor artık. Bir ömür günlere hatta saatlere sığan öyle çok gelgite gebe ki, atmosferin omuzlarımıza yıktığı basınç yanında hiç kalıyor.

İletişim çağının gizlisi saklısı kalmayan insanlar âleminde çıkaracak çok ibret var. Eskisi gibi başladığı gibi biten ömürler yok artık. Tenhası çok meskenlerden adım sığmayan şehirlerarası mekik dokuyanların durumuna benziyor ömürlerin akışı. Her an bir başkalığa hatta tahmin edilebilenin ötesinde bir başkalığa gebe. Her şey düzgün, dimağ da dâhil gidişat derli topluyken dağılmak, bozulmak, çözülmek ve çökmek an meselesi. Sürüklenişini kabul edenler için hiçbiri tercih değil o yüzden.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/omurde-bir-ramazan-daha-makale-30543

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim