• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Emine Batar ile röportaj yaptık

Emine Batar ile röportaj yaptık
İzdiham Dergisi öykü yazarlarını ağırlamaya devam ediyor. Arkadaşımız Yunus Meşe, “Uzayan Gölgeler ve Düğün Daveti” kitaplarının yazarı Emine Batar ile konuştu.

Emine Batar, 1977 Malatya doğumlu. Öğretmen. Öyküleri Dergah, Hece Öykü, Yedi İklim ve İtibar dergilerinde yayımlandı. İlk öykü kitabı “Uzayan Gölgeler” 2014’te Hece Yayınları’ndan çıktı. İkinci öykü kitabı “ Düğün Daveti” 2015’te Şule Yayınları’ndan çıktı. Emine Batar Malatya’da yaşıyor ve yazmaya devam ediyor

 

Yunus  MEŞE: Bana göre cevaplanması çok zor  olan bir sorudan başlamak istiyorum. “Kimdir Emine Batar?”

Emine BATAR:  Söyleyecek bir sözü varsa, onu anlık konuşmaların içinde uçup gitmekten korumak için yazıya dökme ve kalıcı kılma çabasında olan sıradan bir insan.

 

Yunus  MEŞE: Yazıyla tanışıklığınız hayatınızın hangi yaşına denk düşer? Hikâye yazma bilinçli bir tercih miydi?

Emine BATAR:  Yazmayı öğrendiğimden beridir yazıyla tanışık olduğumu, onun büyüsüne küçük yaşlarda kapıldığımı söyleyebilirim.   Aşağı yukarı son on yıldır hikaye yazıyorum. Güzel bir insan, bir usta tarafından yönlendirildim. Yazdıklarımın öykü olduğunu o söyledi bana. Deneme ya da şiir yazmaya çalışırken bile hikaye yazıyormuşum meğer.

 

Yunus  MEŞE: Yazın dünyasında kırılma anları yaşadınız mı? Pes etmeyi düşündünüz mü? Yaşadıysanız bu dönemleri nasıl atlattınız?

 Emine BATAR:  Yazmaya başladığım ilk yıllar sosyal paylaşım siteleri çok yeniydi ve bu kadar aktif kullanılmıyordu. Yazarlara veya dergi editörlerine ulaşmak çok zordu. Ulaşsanız da yeterince anlaşılmama sorununuz vardı. Çok üzüldüğüm, sabahlara kadar uyumadığım günlerim olmuştur. Fakat asla pes etmeyi düşünmedim. Ertesi gün ‘ne yapabilirim,’ diye, sanki ilk defa cevap arıyormuş gibi kendime sorardım. Kimseye kızmadım, küsmedim.  ‘Neden böyle davranıyorlar ,’ diye sormaktan ziyade, ‘kendimi nasıl anlatabilirim, nasıl sağlıklı bir iletişime geçebilirim,’ sorularının cevabını bulmaya çalıştım.

 

Yunus  MEŞE: Nasıl bir okuma programınız var?

Emine BATAR:  Hüseyin Su ve Cemal Şakar bana bu konuda  rehberlik ediyorlar.  Çalışma günlerinde en az elli sayfa okumak konusunda kendimi şartlandırdım. Tatil günlerinde bunu yüz sayfaya çıkardığım oluyor.  Hüseyin Su’nun  bu konuda bana salık verdiği diğer şey okumak yanında hiç olmazsa birkaç satır yazmak. Bu, günlük de olabilir, o an aklıma gelen ve yazdığım metinle alakasız bir cümle de olabilir. Yazıyla arama bir güncük bile mesafe koymamamı söylemiştir, ben de öyle yapıyorum. Cemal Şakar okuma listem konusunda bana hep yardımcı olmuştur, okuduklarım ve yazdıklarımla ilgili kendisiyle sık sık konuşuruz. Eğer bir ilerleme gösterebiliyorsam Cemal  Şakar’ın ve Hüseyin Su’nun rolü büyüktür.

 

Devamı için: http://www.izdiham.com/emine-batar-ile-roportaj-yaptik/

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim