• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

“Empati toplumu olmalıyız”

“Empati toplumu olmalıyız”
Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Bir Yazar - Bir Kitap” etkinliğinin konuğu “Kurban Olduklarım” kitabının yazarı Ebubekir Kurban oldu.

29.12.2018 tarihinde şube toplantı odasında gerçekleşen  Güner Dinçaslan’ın yönettiği etkinliğe, Kurban’ın okuyucuları ve edebiyat sevenler büyük ilgi gösterdi.

Konuşmasında, “Kurban Olduklarım” kitabını yetiştirme yurdu çocuklarına ithaf ettiğini belirten Kurban,  “Büyük laflar ediyoruz. İnsanlara akıl fikir vermekten, nasihat etmekten yorgun düştük. Oysa kendimize bir şeyler söylememiz lazım” dedi.

Kitapta gariplerin ve kimsesizlerin hikayelerinin ağırlıkta olduğunu söyleyen Ebubekir Kurban, kimlere kurban olduğunu şöyle anlatı: “Kurban olmak, yakın olmak demektir. İnsanın nereye ve kime yakın olduğunu bilmesi gerekir. Kimlere kurban olduğuma bakıyorum: Gariplere kurban olmuşum.  Devletin unuttuklarına, devletin uzaktan sevdiklerine ve toplumun dışladıklarına kurban olmuşum” dedi.

“Başkalarının parıltılı hayatından çok herkesin kendi hikayesi daha güzeldir.” tespitinde bulunan Kurban, iyilerin yoldaşı olmayı, yaptığı iyiliklerin altını çizmeyenlerle birlikte yürümeye özen gösterdiğinin altını çizdi.

 Allah’ın herkesi biricik yarattığını, herkesin biricik olduğunu ifade eden Kurban, “Engellilerin, kimsesiz çocukların, ötekileştirilmiş insanların küçük hikayelerini daha değerli ve anlamlı buluyorum. Unvanlı adam olmayı, unvanlı adamların adamı olmayı değil kimsesizlerin dostu ve arkadaşı olmayı çok daha değerli buluyorum. İnsan hayatını dokunmayı önemsiyorum. Empati toplumu olmamız gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan şube başkanı İsmail Bozkurt,  “2019 yılında da ülkemizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam edeceğiz. ‘Bir Yazar - Bir Kitap’, Şairler Meclisi’ gibi ilgi gören etkinliklerimizi devam ettirmenin yanı sıra tarih, kültür, edebiyat sohbetleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 685 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim