• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Ercan Yıldırım’dan yeni kitap: Ülkesin Arayan Gelecek

Ercan Yıldırım’dan yeni kitap: Ülkesin Arayan Gelecek
Ercan Yıldırım, Türkiye’nin bugünü üzerine en çok düşünen ve yazan bir kalem. İlk kitabı 2007’de yayınlandığına göre, her yıla bir kitap düşüyor. Ülkesini Arayan Gelecek kitabında yer alan yazıların başlıkları ele alınan konuların kapsamını ortaya koyuyor

Önsöz kitabın vitrini olarak okunduğunda, etkileyici bir kitapla karşı karşıya olduğunuz anlaşılabiliyor. Yazarın tesbitleri, düşünce dünyamızın tıkanış noktalarına ışık tutuyor: “Yenilgiye 200 yıldır hiçbir canlılık ve yükseliş emaresi gösterememe, alternatif bir felsefe, iktisat, siyasal alan teklif edememe ulanınca Müslüman ve Türk kimlikleri, ruhu yavaş yavaş dejenerasyona uğruyor. Bu yenilgi döneminde pek çok model, ideoloji, kadro, kurtarıcı, paradigma teklif edildi, hiçbiri Müslüman ve Türk kimliklerini uluslararası platformda yetkin ve baskın konuma ulaştıramadı. Çöken iddialar umutsuzluğu doğurucu kapitalist nizam Müslüman benliğinde tartışılmaz boyuta geçti. Bu da Müslüman’ın, Türk kimliğinin her şeye rağmen küfür karşısındaki direnici ruhunun yavaş yavaş zedelendiğini, sarsıldığını gösteriyor.”

Yıldırım, düşünce hayatında üzerinde titrediği, ihtimam gösterdiği hususlardan birinin Türkiye merkezlilik olduğunu vurguluyor. Türkiye İslâm âleminin tarihen öncü gücüdür. Bugün de bunu “de fakto”, yani fiilen yaşamaktayız. Kitapta, islâm, milliyetçilik, batıcılık gibi 19. Yüzyıldan beri fikir adamlarımızı meşgul eden kavramlarla ilgili ilginç değerlendirmeler yapılıyor. Ercan Yıldırım’ın kitap sayfaları arasında dolaşırken, demokrasiden erdemli şehir çıkarmı sorusunun cevabını da buluyoruz. Yazar “çıkmaz” diyor ve gerekçelerini de sıralıyor.

Kitap okuma listelerini eski kitaplar üzerinden oluşturmak yaygın bir alışkanlık. Yeni kitaplarla yeni listeler oluşturmak ve bu listelerde mutlaka Ercan Yıldırım’ın kitaplarına da yer vermek lâzım. 

İlk Baskısı Kasım 2019 olan kitap Pınar Yayınlarından çıkmıştır.  

İletişim: Pınar Yayınları 

Alemdar Mahallesi Çatalçeşme Sokak Defen Han no:27/2 Cağaloğlu Fatih-İstanbul 

Tel: 0212 520 98 90

Bu haber toplam 602 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim