• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Erdal Tanas Karagöl: Ekonominin yeni başarı hikâyesi: Şehirler

Erdal Tanas Karagöl: Ekonominin yeni başarı hikâyesi: Şehirler
24 Haziran’da yapılacak seçimlerde seçim vaatlerinin en önemli maddesi şüphesiz ekonomi olacaktır. Bunu önümüzdeki günlerde siyasi partilerin açıklayacağı seçim beyannamelerinde de açık bir şekilde görmek mümkün olacak.

AK Parti Türkiye ekonomisinde kişi başı gelirin artırılmasından yoksulluğun azaltılmasına kadar makro alanda gerçekleştirdiği birden fazla iyileşmeyi mikro bazda yani şehir bazında görmek için seçimlerden önce kollarını sıvadı.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinde her bir şehrin tüm ekonomi aktörlerini bir araya getiren Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Forumları düzenlenerek ekonomi politikaları konusunda önemli bir yol haritası oluşturuldu.

Bu kapsamda AK Parti’nin gerek vaatlerini verirken gerekse politika uygulamalarını şekillendirirken vatandaşın beklentilerini öncelediğini ve daima ortak akılla bunları hayata geçirdiğinin altını çizmek gerek.

ŞEHİRLERİN EKONOMİK BEKLENTİLERİ (ŞEB) FORUMLARI NEDEN ÖNEMLİ?

Şöyle ki;

Şehirlerdeki ekonomik beklentilerin ve taleplerin karşılanması ve şehirlerin güçlü bir ekonomik görünüme sahip olması, bölgesel kalkınmanın ve ülke ekonomisinin daha iyi seviyelere gelmesini sağlamak açısından oldukça önemli.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/erdaltanaskaragol/ekonominin-yeni-basari-hikyesi-sehirler-2045735

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim