• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Erdal Tanas Karagöl: Koronavirüs ve küresel ekonomi

Erdal Tanas Karagöl: Koronavirüs ve küresel ekonomi
Koronavirüsün gün geçtikçe artan yayılma hızı, gerek vaka gerekse ölüm oranlarında yaşanan artış artık küresel bir tehdit haline geldiğini gösteriyor.

Ortaya çıktığı ülke olan Çin’in dışına taşınan ve dünyanın birçok ülkesinde görülen bu virüs insan sağlığı için tehdit olduğu kadar ekonomiler için de önemli bir tehdit haline geldi.

Artık dünyanın birçok ülkesinde görülen koronavirüs, küresel ekonomik büyüme görünümüne yönelik de merkez bankalarının, uluslararası ekonomi kuruluşlarının yakından takip ettiği önemli bir husus.

KORONAVİRÜSÜN DÜNYADA GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Asya kıtasında Çin’de, İran’da görülen koronavirüsün bugün Avrupa’da ve dünyanın birçok ülkesinde görülmüş olması, küresel ekonomiler için önemli bir risk olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Koronavirüs, Asya kıtasında Çin, Güney Kore, Japonya, Singapur, Hong Kong, Tayland, Tayvan, Malezya, BAE, Lübnan, Nepal, Rusya, Hindistan, Filipinler, Mısır, İsrail, Irak, Sri Lanka, Kamboçya ve Vietnam’da görülmüştür.

Amerika kıtasında ABD ve Kanada’da görülürken Avrupa kıtasında İtalya, Fransa, İngiltere Belçika, Finlandiya, Yunanistan, İsveç, Almanya ve İspanya’da ortaya çıktı. Avustralya kıtasında ise Avustralya’da görüldü. Dolayısıyla geniş bir yelpazede ve yaklaşık 35 ülkede görülen koronavirüsün bu açıdan ekonomilere etkisinin de olumsuz olacağı öngörülmektedir.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/erdaltanaskaragol/koronavirus-ve-kuresel-ekonomi-2054394

Bu haber toplam 245 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim