• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Erem Şentürk: Ortaçağdan kalma Twitter mahkemeleri

Erem Şentürk: Ortaçağdan kalma Twitter mahkemeleri
“Düşmanın silahıyla silahlanmak” adına aynı düşman gibi davranan insan trajik bir sapmaya girmiştir.

Sosyal Medya, adalet kurumlarından biri haline getiriliyor. Bu bir plan dahilinde kasten mi yapılıyor bilmiyorum. Devletin kasten yaptığına inanmıyorum ama bütün belirtiler sanki kasten yapıldığını gösteriyor: Bir suçlu, kadın döven bir barbar, hayvanlara eziyet eden bir ruhsuz, çocuklara taciz eden bir sapık önce serbest bırakılıyor. Sonra sosyal medyada tepki büyürse serbest bırakılan tekrar göz altına alınıyor bu sefer tutuklanıyor. Twitter bir tür ortaçağdan kalma arena gibi çalışıyor. Eğer kalabalıklar baş parmağını aşağıya doğru indirip “öldür öldür öldür” diye bağırırlarsa  yetkili savcılar ve hakimler işlem yapıyorlar. Niye saldınız bu adamı sorsunun cevabı hep aynı; Ceza davalarının arka kapısı olan Adli Kontrol. Kalabalıkların baş parmağı yukarı doğru olursa işlem yapılmıyor. Hani kanun, hani ilke? Sisteme olan inancı zedeleyen bir hal bu. Bu gelişen durumun düzeltilmesinden mesul olan üç kurum var; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve elbette Meclis. Belki Meclis ilk sorumlu bile olabilir. Bu konuda kanun çalışmalı Meclis. Bu gidiş gidiş değil.

Sosyal Medya’da olmak düşmanın silahıyla silahlanmak mı? “Düşmanın silahıyla silahlanmak” nedir iyi anlamak lazım. Füzelerine karşı füze, uçaklarına karşı uçak yapmaksa el hak doğru.

Ama sanki bu zamanda yanlış anlaşılıyor yahut kasten yanlış anlatılıyor. “Onların trolleri var bizim de olsun” dediğimiz anda düşmanın silahıyla silahlanmış olmuyor düşmana dönüşmüş oluyoruz. Şerefinden bir parça söküp bize  atıyor mermi olarak ve sonunda şerefsize dönüşüyor. Şimdi biz de “Düşmanın silahıyla silahlanmak” adına şerefimizi mi söküp atacağız? Böyle yapınca biz de aynı onun gibi şerefsiz oluyoruz işte. Namusunu, haysiyetini, ahiretini, kişiliğini mermi olarak atıyor üzerimize. Biz de ise aksine bunlar harcanmaz korunur. “Düşmanın silahıyla silahlanmak” adına aynı düşman gibi davranan insan trajik bir sapmaya girmiştir.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/ortacagdan-kalma-twitter-mahkemeleri-5d3dd0d9c0d1c55a6a4de172

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim