• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Ergün Diler: Çullanma

Ergün Diler: Çullanma
TÜRKİYE çok hareketli bir seçim süreci yaşadı. Hala daha kesin olarak bitmiş de değil.Yüksek Seçim Kurulu son kararı verecek ve İSTANBUL'a noktayı koyacak.

Seçim tekrar olur mu? Ya da İmamoğlu aldığı görevi süresinin sonuna kadar götürür mü? İşte bunlar YAKICI sorular.
Herkes isimler üzerinden, ait olduğu kamp üzerinden gitmekte. Zaten kanımca en büyük yanlışımız da bu! GELEN BULUTLARI tanımlamakta güçlük çekmemizin nedeni de bu! Para ve silah elbette çok önemli. Sanırım TÜRKİYE parantezine PARA ve SİLAH açısından çok sağlıklı bakamıyoruz...
Açalım mı biraz... Biraz daha net olarak gidelim. Muğlak ifadeler değil de 12'den vuran cümlelerle yürüyelim. Çünkü kafa karışıklığı var! Hem insanlarda hem ANKARA'da! Ajan Skripal'in Londra'da zehirlenmesi, ünlü oligark Abramovich'in futbol kulübü olmasına rağmen İngiltere'ye girememesi, S-400 isteği, F-35 krizi, Golan Tepeleri, Akdeniz, Kıbrıs, Afrika'daki kemer yani SAHEL, BREXIT, PESCO, Trump'ın DERİN ABD ile ters düşmesi ve Çin ile olan ekonomik savaş! Bütün bunlar yaşanırken TÜRKİYE gibi kilit bir ülke çok ama çok önemlidir. Eğer ABD Ankara'nın gidişatından memnun olsa EKONOMİK sarsıntıya girmez, YEREL SEÇİMLERİ huzurlu bir şekilde atlatırdık... Ama Ağustos ayından itibaren sallamaya başladılar! İşte burada konuyu biraz daha derinleştirelim... Öncelikle şunu unutmayın! Türkiye'de şu an yaşayan siyasi figürler içinde KÜRESEL İLİŞKİSİ olan isim bir elin parmaklarını geçmez!
İsimlere girmem! Ama onların adımlarına bakınca neler olacağını anlamak zor olmuyor benim için... AK PARTİ geldiği günden beri savaştı! Çeşitli unsurlarla çeşitli şekillerde... TEZKERE işin başlangıcıydı! 17-25, Oslo, Gezi, 15 Temmuz, öncesinde KAPATMA DAVASI gibi pekçok badire atlattı! O kadar çok tansiyon yükseldi ki olayları hatırlamakta bile zorlanıyoruz...
Ancak bütün operasyonlarda tek bir ortak özellik vardı! Hiçbiri PARA üzerinden yapılmıyordu!
Suriye parçalanıyor, Irak dağılıyor, YPG kuruluyor, PKK kılıf değiştiriyor, insanlar dinleniyor, tapeler havada uçuşuyor ancak PARA ortalarda görünmüyordu! Zaten PARA kapıya dayandığı zaman TASFİYE için geldiklerini anlamak zor değildi! Tarih bunu bize öğretmişti.
Şimdi gelmelerinin arkasında yatan gerçek AK PARTİ'den kurtulmaktı...
BREXIT çok ama çok önemliydi....

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim