• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ergün Diler: Facebaak!

Ergün Diler: Facebaak!

MÜCADELE eden güçler durmuyor, durmayacaklar da... Bunu sık sık yazıyorum.
Çünkü kavga büyük. Bunu bildiğim ve gördüğüm için 'Yeni MASA kuruluncaya kadar türbülans devam edecek' notu düşüyorum. Açalım biraz. Örnek sayısını çoğaltarak gidelim. Belki anlatmaya ve anlaşılmaya yardım eder. Bilemem. Ama gözüme takılanlarla yürüyelim.
Fransa günlerdir SARI YELEK operasyonu ile çalkalandı. Hala bitmiş de değil.
Macron geleceğini karartsa da bitmiş değil.
Ancak Fransa "Mesajı aldım" dedi. Geri adım attılar.
Atmak zorunda kaldılar. Çünkü sokaklar alev topuna döndü.
Milyarlarca EURO zarar meydana geldi. İç çatışmayı durdurmak için fren yaptılar. Oyunu kuran ABD istediğini aldı gibi. Şimdilik...
Devam edelim...
Peş peşe neler yaşandı? Bir alt alta getirelim. Küçük bir dünya turu yapalım. Böylece kavganın boyutu hakkında bir fikrimiz olur!
 SARI YELEKLİLER'in operasyonundan sonra önceki gün Fransa'nın doğusundaki Strasbourg kentinde Noel Pazarı yakınında silahlı saldırı düzenlendi. Polis olayda 3 kişinin öldüğünü, 10'dan fazla kişinin de yaralandığını bildirildi.
 Sao Paulo yakınlarındaki Campinas kentinde, silahlı bir kişi katedralde ayine katılan kalabalığa ateş açtı. Olayda 5 kişi hayatını kaybetti. Brezilya nedir? KATOLİK nüfusun yoğun yaşadığı koca bir ülkedir. Demek ki KATOLİKLER'e bir mesaj verilmek isteniyordu! Olabilir mi?
Elbette... Geçelim İngiltere'ye...
İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit müzakereleri için çıktığı Avrupa turunda Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Berlin'de buluştu. May'i taşıyan aracın arka kapısı açılmadı.
45 saniye boyunca çabalayan May'in korumaları kapıyı güçlükle açtı. Merkel de olayı şaşkın yüz ifadesiyle izledi. İlginç mi? Elbette ilginç... Bir güç "Siz bir araya gelemezsiniz!" diyor olabilir mi?.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2018/12/13/facebaak

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim