• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ergün Diler: 'Kör' operasyon

Ergün Diler: 'Kör' operasyon
Allah rahmet eylesin, HOCAM anlatmıştı...

Uzun süren sohbetlerimizin birinde keyif alarak mutluluk içinde aktarmıştı... "Amerikan filminde kumarbazlar poker oynar.
Oyunculardan kovboy olanı sürekli kaybederken diğerleri kazanır. Durum öyle bir hale gelir ki kovboyun önünde tek kuruş kalmaz. Karşısındaki adamların önündeki dolarlar kamyonla bile taşınmaz hale gelir... Kovboy sinirli, kazananlar ise çok keyiflidir. Son el oynanır. Kovboy şansızdır. Yine kaybeder. Karşı taraf günündedir ve son parayı da alır, önüne çeker.
Tam paralar çuvallara indirilecekken kovboy ayağa kalkar. Silahına davranır. Kazananlar kaybetmiştir. POKER, kuralları içinde olmayan bir şekilde son bulmuştur.
Kazandıklarını sananlar canlarından da paralarından da olmuştur. POKER oyundu! Ama hayat oyun değildi! Güçlü olan kazanırdı..."
Gerçekten hocamın dediği gibi dünya oyun masasıydı...
Etrafında, parayı elinde tutan MAVİ KANLILAR, Çin, Avrupa, Japonya, Rusya ve Amerika vardı...
İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra YENİLEN Almanya ve Japonya inanılmaz bir ekonomik mucizeye imza atıyor ve fırlıyordu! Amerika yendiklerini yüceltiyordu. Garip değil mi? Biz buna Alman ya da Japon harikası diyorduk. Şaka gibi! İşte bu masadaki OYUN giderek sona yaklaşıyordu. Masada SİLAHA DAVRANACAK iki ülke Amerika ve Rusya'ydı! Ama başka sürprizler de vardı!

Devamı: http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2015/11/28/kor-operasyon

Bu haber toplam 472 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim