• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Ergün Diler: Para silah Akdeniz

Ergün Diler: Para silah Akdeniz
ABD Başkanı Donald Trump, bazı konularda Pentagon'la karşı karşıya geldi.
ABD Savunma Bakanı Mattis'le yaşanan sorunların artması, Trump'ı yeni planlar kurmasına neden oldu. En önemlisi de Yüksek Mahkeme üyeliğine Brett Kavanaugh'u düşünmesiydi. Bu atamayla birlikte güç Trump'a geçecekti çünkü. Nefes alır almaz Brett Kavanaugh, Mattis'le ilgili dosyalarla ilgili adım atacaktır.
Ardından da Mattis'in görevden alınma süreci başlayacaktır.
Günlerdir ABD'de televizyonların aralıksız verdiği HABERİN arka planı budur!
Ancak karşı hamle gecikmedi.
FBI harekete geçti. Brett Kavanaugh'u köşeye sıkıştırmak için arka arkaya adımlar atıldı.
Soruşturma cinsel taciz olayına geldi, dayandı. Eğer bundan sonuç çıkmazsa Mattis kısa sürede görevden alınacak. EN azından o yol açılacak. Yüksek Mahkeme'de 80 yaşın üstündeki iki yargıçtan biri Anthony Kennedy.
Yakında Trump onun yerine de bir kişiyi atayacak.
Yargıç Stephen Breyer ise 79 yaşında. Yani Trump'ın onu da değiştirme ihtimali var. Hatta çok yüksek. Eğer Trump bu isimleri atayabilirse, dengeler tamamen Trump'ın yanında olacak. Pentagon, o andan itibaren Trump'la birlikte yürümek zorunda kalacak. Önümüzdeki günlerde Pentagon ile Trump tekrar açık şekilde karşı karşıya gelecek, gelmek zorunda. Çünkü Pentagon, Mattis'i kaybedemez.
Mattis'in Trump karşısında güç kazanması için, Watergate skandalını ortaya çıkaran gazeteci Woodward'ın Trump kitabına eklemeler yapıldı.
Başkan Trump da bunları öğrenebilmek için ESKİ AJANLARLA anlaştı.
Pentagon'da bu anlaşmanın detaylarına ulaştı… Amerika'ya dikkatlice bakarsanız ve orada olup biteni anlarsınız. Gerisi kolaydır. Dün yazdım. Türkiye dışında ABD'den korkmayan yok! Uçağın düşüyor, mallarına vergi konuyor, medyan ele geçiriliyor, üretim kalıpların istila ediliyor, bankalarına giriliyor ama DİRENİŞ yok. Almanya'da da gördüğüm buna yakın bir tabloydu. Berlin'de görünmeyen CIA ruhu vardı… Şehrin her tarafında gezinse de gören pek yoktu. Elbette farkında olanlar vardı… Devam… ABD'de kitapçıları gezdim.
Trump mağazaların hemen girişindeki çok satanlar bölümünde… Çıkan son kitapta bir dolu ayrıntı var.
Donald Trump, Savunma Bakanı Mattis'i arayıp Suriye'deki rejimin lideri Esad'la ilgili talebini iletiyor: "Esad'a suikast düzenlenmesini istiyorum. Lanet olsun, onu öldürelim! (Suriye'ye) girelim ve öldürelim" diyor. Mattis ise, yardımcısına, "Bunların hiçbirini yapmayacağız" direktifini veriyor. Bir başka bölümde ise Mattis, Trump'a "Bunu, 3. Dünya Savaşı'nı önlemek için yapıyoruz" açıklamasıyla cevap veriyor.
Ancak Trump'ın toplantıyı terk etmesiyle Mattis yakınlarına BAŞKAN'ın "algısının ortaokul öğrencisi gibi" olduğunu söylüyor.
Bu bölümlerin tamamı, Mattis'in talebiyle kitaba girdi.
Belki de Trump'ın hamleleri bu kitap sayesinde gecikti.
Peki bunların sebebi neydi? Galiba doğru soru bu!
Açalım biraz… NET gidelim… Pentagon, Rothschild ailesiyle anlaşmak için sunduğu tek bir teklif vardı. Eğer aile bu teklifi kabul etseydi, bugün dünya çok daha farklı olurdu. İyi veya daha kötü mü olurdu onu bilmiyoruz ancak bugünkü durumdan çok daha farklı bir yeryüzü olacağından eminiz..
Bu haber toplam 470 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim