• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ergün Diler: Süpermarket

Ergün Diler: Süpermarket

AVRUPA kaynaklı BAŞKALDIRI Washington'da merakla izleniyor.
Dengeleri alt üst edecek hamleler peş peşe geliyor.
Bu nedenle 2019 çok ama çok sancılı geçecek. 100 yıllık ortaklıkların bittiği BÜYÜK SAVAŞ olmadan pastanın bölüşülmesi masada.
Ancak masa bir türlü anlaşamıyor.
Durum böyle olunca da SAHNE ALAN AKTÖRLERİ YAZMAK BİZE KALIYOR. ÇÜNKÜ BU MASANIN DIŞINDA DÜNYA ÜZERİNDE KİMSE ADIM
ATAMAZ, kimse ciddi karar veremez, kimse oyun kuramaz...
Daha önce de yazdım. Dünyayı bir süpermarket gibi düşünün.
Yüzlerce raf ve ürün var. Bölüm bölüm... Her yerde görevli de var, çıkışta kasiyer de. Günün sonunda parayı toplayan tanımadığımız MÜDÜR de. Ancak hiç bilmediğimiz patron arkada... Güç de onda! Durum bu... Açalım...
Kavganın aktörlerine gidelim.
Steve Bannon, Trump'a seçim kazandıran adam olarak öne çıksa da uzun yıllardır Amerikan derin devletinin en önemli merkezlerinde görev yaptı.
Beyaz Saray'da Trump'la birlikte başarılı adımlar atarken, damat Jared Kushner'e çarptı. Bannon KATOLİK, damat Yahudi'ydi! T rump hem Rothschild ailesini hem de Pentagon'u ortak bir noktada buluşturmayı başaracak tek kişiydi. Belki bu nedenle getirildi. Ancak bunu başaramadı. Anlaşma olmayınca KAVGA BEYAZ SARAY koridorlarına indi! Kushner ile Bannon, defalarca Beyaz Saray koridorlarında birbirlerine hakaret yağdırdı. Yumruk yumruğa girme noktasına geldiler... İleride yazılır...
Bannon da artık bir değişikliğine gitmek zorunda olduğunu düşünürken Trump'ın NRA yani dünyanın en güçlü silah lobisi National Rifle Association'la ilgili bir toplantısına şahit oldu.
Trump, Pentagon'da görevli 3 generalle yaptığı görüşmede, NRA'nın ödeneklerinin arttırılmasını istedi. Ancak buna karşılık kurumun Başkanı Oliver North'un ise kendisinden habersiz adım atmamasını talep etti...
Bu, Bannon ve Pentagon'a göre sinsice bir adımdı.
Çünkü ülkenin en güçlü silah lobisine karşı atılacak bu adım, Washington'daki dengeleri de değiştirebilirdi. O hafta Bannon, görevi bırakmak üzereyken Trump'tan bir hamle daha geldi.
Trump, Bannon'ı görevden aldı. Bannon da Pentagon da dolayısıyla Amerikan derin devleti de bu hamlenin Rothschild ailesi tarafından atıldığını biliyorlardı.
Bannon, bu olaydan birkaç gün sonra Fransa'ya uçtu.
Rothschild'in aslında gizli vatanı olan Fransa'da Macron'ı hedef aldı. Fransa lideri Macron'un danışmanlarının da bulunduğu toplantıda, "Sizin lideriniz çok küçük bir adam. İplerle konuşur ve hareket eder. O ipler Londra'daki Rothschild ailesinin elindedir.
Kukla olmak önemlidir onun için..

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2019/01/24/supermarket

Bu haber toplam 446 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim