• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Ergün Diler: Yeni denge

Ergün Diler: Yeni denge
FUTBOL, siyaset, para, operasyon, cinayet, darbe, karalama, alıkoyma, manşetler hepsi iç içe geçmiş durumda...

Büyük savaşın yaşandığı günümüzde çok kişi olan biteni anlama konusunda kafa karışıklığı içinde. Bu nedenle sadece iki ana aktöre odaklanıp yürümek istiyorum. Basit, anlaşılır olsun diye... Gelin bugün de BASİT olan ancak karmaşık bir hale gelen KAŞIKÇI OLAYINDAN gidelim...
Hatırlayın, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo olaydan hemen sonra Suudi Arabistan'a gitmiş, CIA Başkanı Gina Haspel da Türkiye'ye gelmişti...
Açalım biraz daha...
Venezuela'daki darbe girişiminden İran'da Devrim Muhafızları'na düzenlenen terör saldırısına, Reina baskınından Suudlar'daki darbeye, Sarı Yelekliler'den DEAŞ'a kadar yaşananların hepsi aynı savaşın cepheleri..
Amerika Birleşik Devletleri, ARAMCO'yu Rothschild ailesine teslim eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a karşı en büyük operasyonunu 2 Ekim'de yaptı. Kaşıkçı olayını planlayanın CIA, uygulayanın Suudi Arabistan'ın özel timleri olduğunu kabul etmeyen yok gibi. Rothschild ailesi Prens Selman'ı veliaht tutmak için her yolu deneyecek. Washington da Selman sonrasında 10 kişinin ortaya çıkacağını ve yaşanacak taht kavgasının Arabistan'da büyük sıkıntılara yol açacağını bildiği için hala sabırla bekliyor.
Artık herkes kabul ediyor ki Washington, Kaşıkçı cinayetiyle birlikte Selman'ın kollarını kesti.
Kaşıkçı'nın cesedine ulaşılmasa da SELMAN zorda kaldı. Kendini anlatamadı, ifade edemedi. Zaten bütün medya emri verenin kim olduğu konusunda hemfikirdi!
İşi zordu!
Dünyanın birçok ülkesinde imajı 'katil' olarak bilinse de Rothschild ve Washington, Selman'ın arkasında durmaya devam edecek. Ancak Rothschild ailesi son günlerde yeni bir imaj çalışması başlattı. Öncelikli olarak Selman'ın Asya turunu Rothschild ailesi organize etti. Çünkü Avrupa turu bugün için zor görünüyordu.
Belli ki erkendi! Ama boş durmaları da Pentagon'un elini güçlendiriyordu. Hamle yapıldı...
Pakistan'a ilk etapta 20, ancak 10 yıl içinde 150 milyar dolarlık kredi ve yatırım vaadinde bulunan Prens Muhammed, Rothschild ailesiyle yakınlığını hiçbir zaman gizlemeyen Pakistan Başbakanı İmran Han'ın resmi konutunda kaldı.
Pek bilmeyiz, pek görülmez ama PAKİSTAN BAŞBAKANLIK KONUTUNDA kalmak özel bir eylemdir. Herkes kalamaz..

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2019/02/19/yeni-denge

Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim