• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ergün Diler: Yumruklar konuştu!

Ergün Diler: Yumruklar konuştu!
UZUN süredir konuşulan ABD ve Polonya öncülüğünde yapılacak "Ortadoğu'da barış ve güvenlik konularının" tartışılacağı konferansın adresi VARŞOVA!

Konferansın içeriğine bakıldığında hedef İRAN! Bunu görmek çok zor değil. İsrail, Başbakan düzeyinde katılırken, Filistin'e davet gitmedi, Rusya ise "Katılmayacağını" açıkladı.
Uzmanlara göre konferans, sadece İran'a değil Rusya'ya da mesaj anlamı taşıyor. Ancak başka mesajlar da var! Gelin o mesajlar üzerinden kavgayı net olarak ortaya koyalım... Ki ucu bize dokunacak...
Bir süre önce Kushner ile ilgili haber gözüme takıldı. Önemliydi.
Not aldım. Şöyleydi.
Başkan Donald Trump'ın damadı ve Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner, Şubat ayının sonlarında 5 Arap ülkesine ziyarette bulunacak. Bu ziyaret kapsamında Kushner, uzun süredir beklenen Amerika'nın Ortadoğu barış planının ekonomik ayağı konusunda bilgi verecek ve destek isteyecek.
Kushner'in, ziyaret kapsamında Ortadoğu Temsilcisi Jason Greenblatt'la birlikte Amman, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ı ziyaret etmesi bekleniyor...
Haber bu! Ama bu metinle sınırlı olması mümkün değildi.
Arka planda bambaşka işler vardı...
Açalım biraz... Net olarak fotoğrafı görelim...
ABD Başkanı Trump'ın damadı Jared Kushner'in Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etmesi, "Yüzyılın Anlaşması" ile ilgili görünse de hiç ilgisi yok! KONU İRAN! Kushner ve Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt Körfez turu ve Varşova'daki Ortadoğu konferansı ABD içindeki çatışmayı bize gösterecek. Göreceğiz...
Görmek istemeyenler bile görecek.
Şundan emin olalım ki Jared Kushner ile Jason Greenblatt'ın, Birleşik Arap Emirlikleri'nden tek isteği var. İRAN'A KARŞI YAPILACAK OPERASYONA PARA VERMEYİN!
Bu madalyonun bir yönü!
Bir de diğer tarafı var...
Bir süre önce Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, Suudi Arabistan ve Umman'a giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Birleşik Arap Emirlikleri'nde İran'a yapılacak askeri operasyonun ve sonrasının tüm bütçesini istedi.
Yani DIŞİŞLERİ BAKANI ile damat Kushner farklı amaçlar için çalışıyordu! Birbirine iki zıt kutbun önemli oyuncularıydı! Çok kişi anlamıyor, görmüyordu!
Birleşik Arap Emirlikleri POMPEO'nun şartlarını kabul etti... Zaten bir süre sonra da IMF BAŞKANI LAGARDE oralarda görüldü! Tesadüf ya! Şu bir gerçek ki Pompeo, Mattis, Dunford'un düşman olarak gördüğü kişilerin bulunduğu kırmızı listenin ilk sıralarında Jared Kushner ile Jason Greenblatt var. Şimdi Pompeo'nun gittiği aynı ülkelere, aynı kişilere Kushner ve Greenblatt'ın gitmesi gerilimi gösteriyor.
Bu iki tarafın Varşova'da ciddi bir gerilim yaşayacağını öngörmek de zor değil. Medyaya yansımayacak ama tansiyon tavan yapacak! Çünkü Ortadoğu, hatta Filistin ve İsrail geriliminin çözülmesi için yapılan toplantıya katılımda da gariplikler var. Filistin bu konferansa davet edilmedi..

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2019/02/14/yumruklar-konustu

Bu haber toplam 501 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim