• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Erzincan Şubesinde konuşan Rektör Levent YÖK’e 6 Fakülte Teklifimiz Var

Erzincan Şubesinde konuşan Rektör Levent YÖK’e 6 Fakülte Teklifimiz Var

Türkiye Yazarlar birliği Erzincan şubesince düzenlenen programda konuşan  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Akın Levent  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin günden güne gelişmekte olduğunu yeni kurulan Üniversiteler sıralamasında 21. sırayı yakaladığını, daha üst sıralara çıkmak için çalışmalarının süreceğini söyledi.

Diyanet Gençlik Merkezinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan TYB Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir  Diyanet Gençlik Merkezinde toplantı yapmalarına imkan sağlayan Erzincan Müftüsü Mehmet Emin Çetin’e teşekkür ederek  Rektör Akın Levent’i kürsüyü davet etti.

EBYÜ Rektörü Akın Levent konuşmasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin geleceği hakkında bilgiler vardı.  Gelecekte Erzincan’daki Üniversite öğrenci sayısının 30 bin olarak öngördüklerini,  YÖK’e  yaptıkları yeni Fakülte teklifleri ile bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.

EBYÜ Rektörü Akın Levent YÖK’e açmayı düşündükleri  başta Ziraat Fakültesi, Veterinerlik fakültesi Açık Öğretim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve enstitülerle  daha da iyi bir noktaya ulaşmayı hedeflediklerini  söyledi.

EBYÜ’nin ileride  esnek bir eğitim sistemine geçirmeyi arzuladıklarını, öğrenciler istedikleri dersleri alarak ilgi alanlarına yakın konularda kendilerini daha iyi bir şekilde yetiştireceklerine inandığını söyledi.  Bazı Avrupa ülkelerindeki bu esnek uygulama  branşlaşmada başarının önünü açacağını söyledi.

Programa  Erzincan Üniversitesinde görevli Dekanlar  Akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim