• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Erzurum’da “Gönülden dillere, dillerden tellere” programı yapıldı

Erzurum’da “Gönülden dillere, dillerden tellere” programı yapıldı
Erzurum Valiliği İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin desteklediği 'Gönülden Dillere, Dillerden Tellere' projesi kapsamında Erzurum’da konferans ve halk ozanları dinletisi düzenlendi.

Erzurum Valiliği İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin desteklediği programda selamlama konuşması yapan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli, Türkiye Yazarlar Birliğinin 2018'de 40'ıncı yılını kutlayacağını söyledi.

15 Temmuz gecesi tanıtım videosunu izlediğinde duygulandığını ifade eden İspirli, "15 Temmuz gecesinde, yönetim kurulu toplanarak, bir karar aldık. Kararımız bizden sonra gelecek kuşağa örnek olsun diye 'Destanları milletler yazar, tiyatroları ise sadece kişiler yazar' dedik. Bu destan milletindir. 15 Temmuz gecesi, Çanakkale, Aziziye Tabyalarında kazanılan zaferlerini unutturmayan ve bize hatırlatan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Çanakkale ve Sarıkamış destanları ile 15 Temmuz tarihi dönüm noktaları gibi medeniyet ve kültürü etkileyen konular hakkında anlatımlar yapılan programda ayrıca halk ozanları Doğan Dursun (Aşık Kevseri) ve Erol Coşkun tarafından saz eşliğinde Çanakkale, Sarıkamış, Kutül Amare ve 15 Temmuz destanları anlatan deyişler okundu, atışmalar yapıldı.

Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Turizm ve Kültür Müdürü Cemal Almaz’ın yanı sıra STK başkanları ve temsilcileri katıldı.

Katılımcılara plaket takdiminin ardından program sona erdi.

tyb1_c1b1049fa2acdbea4c74.jpgtyb5_f22216ada6febeff188b.jpg

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim