• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Eskimeyen Portreler'de Cahit Zarifoğlu anıldı

Eskimeyen Portreler'de Cahit Zarifoğlu anıldı
Ankara şubesinin düzenlediği Eskimeyen Portreler'de vefatının 30. Yılında Şair ve yazar Cahit Zarifoğlu anıldı. Yazar Halit Özdüzenin sunumunu yaptığı proğrama Şair ve Yazar, M. Atila Maraş ile Şair Yazar Şaban Abak konuşmacı olarak katıldılar
Çok sayıda Akademisyen, yazar Edebiyat öğretmeni ve öğrencisinin katıldığı proğram oldukça coşkulu geçti Koşmacılar özellikle Cahit Zarifoğlu ile olan önemli hatıralarını dile getirdiler Ayrıca Zarifoğlunun emeğinin geçtiği Mavera   Dergisininde Türk Edebiyatındaki yerini vurguladılar.
      
      Sunumu hazırlayan  Özdüzen, Zarifoğlunun Portresini çizdiği yaşam hikayesini anlattı ve Bir dönem gençliğinin Mavera dergisine olan  ilgisini dile getirerek Maveranın bir dergiden öte Mektep olduğunu belirterek ülke edebiyatına gerçekleştirdiği katkıyı belirtti
     
Atila Maraş ise Zarifoğlu ile olan anılarnı dile getirerek, Şairin yaşam tarzı yanında şirindeki özellikleri de sergiledi.   Ayrıca  yeni nesil şiirimizde bir çığır açtığını anlattı. Daha sonra  Zarifoğlunun şiirlerinden örnekler sergileyerek konuşmasını tamamladı.
     
        Maveranın Son dönem editörlüğünü yapan Abak ise,  Zarifoğlu ile olan anılarını  anlatarak onun şairliğin yanında büyük bir dahi olduğunu vurguladı. Yunus Emreden günümüze kadar gelen ağaç meteforunun şiirdeki evrelerine değinerek  bu imgeleri Zarifoğlunun nasıl kullandığını anlattı
        
       Daha sonra Dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan konuşmacılar. Zarifoğlunu  minnet ve rahmetle anarak programı kapattılar.
 
       Proğramı izleyen  A.A.  kamera ve muhabiri.aldıklar  görüntü ve haberi abonelerine servis etmeleri sonucu programın özeti  medya kuruluşunda ile sosyal medyada yer almıştır.
 
1 Nisan 2017 
 
dscf8959.jpgdscf8960.jpg
 
Bu haber toplam 809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim