• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Eyyüp Azlal: Müslümanlara Yeni Saldırı: Müslümanlık İndeksi

Eyyüp Azlal: Müslümanlara Yeni Saldırı: Müslümanlık İndeksi
Miladî 2019 tarihihnin Ramazan ayını idrak ediyoruz. İnsanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği bu ayda Müslümanların dinî değerleri nisbeten artıyor.

İlim, infak-yardım, namaz, oruç, sılay-ı rahm, yalandan-iftiradan uzak durmak...gibi İslamî değerler Müslümanlar arasında rağbet görüyor ve her Müslüman kuvveti ölçüsünde bu değerlere sahip çıkıyor.

 Müslümanların dinlerine bağımlılıkları artınca tescilli İslam düşmanları tarihte olduğu gibi yine bu durumdan korkmuşa benzemişler ve Ramazan’ın ilk haftasından başlayarak önce Filistin’de bombalarla evleri, hastaneleri yerle bir ettiler. Anneleri, babaları çocuklarıyla birlikte şehit ettiler. (Müslümanların tescilli düşmanı kavramı geniş vakitte değinilecektir.) Bu durum Müslümanları değerlerinden vazgeçirmedi, geçirmeyecek de.

2019 Ramazanının ikinci haftasını idrak ettiğimizde ise yine Müslümanlara karşı sinsi bir saldırı başladı. Bu seferki saldırı bir PROPAGANDA... Ve Propagandanın konusu şu:

"2018'in En İslami Ülkeleri Açıklandı; İlk 40'ta Müslüman Ülke Yok" başlığıyla yayınlanan araştırma  haberiydi. İlgili araştırma haberinine birçok medya organı yer verdi.

 Araştırmayı yapan merkez, bu araştırmayı her yıl yaptığını söylüyor. Sözde araştırmalarına göre  İslamilik Endeksi’nde ilk yirmi ülke arasında Kuzey Avrupa ülkeleri ağırlıkta, ilk elli ülke arasında ise  yalnızca dört Müslüman ülkesi var. Ve ülkemiz Türkiye ise doksan beşinci sırada ( 95.)

 Peki İslamilik endeksine göre en İslamî ülke hangisidir?

Yeni Zellanda...

Araştırma verilerini okurken ilk sıraya Türkiye’nin olabileceğini tahmin etmekle birilikte Amerika’da yaşayan bu akademisyenlerin bunu göze alamayacaklarını ve hiç değilse İslamiyet’in Müslüman tüccarlar vasıtasıyla gittiği Malezya ve Endenozya ülkelerinin endekse göre ilk sırada gösterebileceklerini düşünmüştüm. Müslüman tacirlerin yerli Malay halkı ile doğruluk, dürüstlük gibi güzel hasletleriyle kaynaşması sonuucunda Müslümanlığı seçen bu ülkeler  maalesef Malezya kırk yedinci sırada (47.) , Endonezya ise altmış dördüncü sırada. Araştırmacıların kendi öz vatanları olan İran’a ise verdikleri yer  ise 125.sıra...

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/eyyup-azlal/muslumanlara-yeni-saldiri--muslumanlik-indeksi-/haber-206672

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim