• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Fakir Sofrasına Oturmayan Şiiri Terk Et

Fakir Sofrasına Oturmayan Şiiri Terk Et
''Yürüyüş Atlası''nda Kur’an’dan, İslam’dan alıyor ilhamını Said Yavuz. İslami duyarlılıkla, tekke terbiyesi almış bir derviş edasıyla yazıyor şiirlerini. Yasemin Kapusuz yazdı.

İlk şiirlerini Kırklar dergisinde yazmaya başlayan Said Yavuz, ardından Mostar, Bir Nokta, Yedi İklim, Dergah dergilerinde şiirlerini yayınladı. İtibar dergisinde şiirleri yayımlanmaya devam ediyor şairin. İlk şiir kitabı Yüzümün Çocukluğu’ndan sonra ikinci kitabı “Yürüyüş Atlası” ise, İbrahim Tenekeci’nin editörlüğünde Profil Yayınları’ndan Mayıs 2016’da basıldı.

O günlerde bir şiirden büyük devletler kurulurdu” diyor şair, kitabın ilk şiirinin, “İçine Kapanık Çocuklar”ın ilk dizesinde. Şiire inanan bir şair Said Yavuz. “Çünkü bazı şiirler en büyük keramettir.” Şiirle yol alan, uzak mesafeleri sabırla kat eden bir şair. Şairliğinin, kaleminin gücü ümmetçiliğinden ileri geliyor diyebiliriz. Ümmetin derdiyle dertlenen bir güzel Müslüman. Şiirleri, gelenekten beslenen modern şiirler. Her geçen gün kemale ermiş şiirleriyle buluşturuyor bizleri. Hem halk edebiyatının hem klasik edebiyatın izleri var şiirlerinde. Dörtlüklerle yazdığı şiirleri var örneğin şairin. “Ubeyde Ben ve Ali” şiiri gibi.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25291/fakir-sofrasina-oturmayan-siiri-terk-et

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim