• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Faruk Çakır: Vekiller ve danışmanlar

Faruk Çakır: Vekiller ve danışmanlar
Bazı şeyler vardır ki: ”şüyuu vukuundan beter” denilir. Yani, “bir şeyin dedikodusunun yapılması, konuşulması, iddia edilmesi; onun gerçekleşmesinden daha kötüdür” anlamına gelir.
Meselâ, bir idareci hakkında ‘herkese haksızlık yapıyor, adam kayırıyor, adaletsiz davranıyor’ diye söz çıksa, çarşıda pazarda bu şekilde konuşulsa ve gerçekte böyle olmasa bile bu kanaatin meydana gelmiş olması yine de kötüdür, fenadır, tedbir almayı gerektirir.

2018’in son günlerinde ortaya atılan bir iddia da bu cümleden sayılabilir. Hadise şu: Bir milletvekili, meclisteki odasında ayaklarını masanın üstüne koyup, iki danışmanını da yanında, ayakta durdurup fotoğraf çektirmiş ve bunu danışmanlarını niyet ederek ‘emir erlerim’ diye sanal âlemdeki hesabından paylaşmış. 

Haliyle bu paylaşım görülüp duyulduğunda tepki aldı. Sonraki günlerde yapılan açıklamada bunun bir ‘şaka’  olduğu ifade edildi. Hatta milletvekilinin mensup olduğu partinin idarecileri de bu paylaşımı tasvip etmediklerini ve zaten vekilinde özür dileyerek fotoğrafı sildiğini ifade ettiler.

Asıl şok ise bu tartışmalardan sonra geldi. Milletvekilinin akrabası da olduğu belirtilen danışmanlardan biri  şöyle bir açıklama yaptı: “Meclisteki milletvekillerinin danışmanlara yaptıkları muameleleri gördük. 600  milletvekili içinden iddia ediyorum (vekilin adını anmayalım/fç) abim kadar danışmanlarına değer veren, yediği içtiği ayrı gitmeyen, aynı odada kalan bir milletvekili yoktur. Diğer milletvekilleri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, (vekil/fç) abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor. Mecliste bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun. Milletvekillerinin arasında değil, danışmanların arasında oturur sırf bizler için. Bu arada o şakayı (emir eri konulu fotoğrafı/fç) biz  isteyerek bu hataya düşürdük onu.”

Burada önemli olan bu vekilin ve danışmanının kim olduğu değil. Kim olursa olsun, ortada vahim bir iddia var  ki, bu iddia için “Konuşulması, olmasından daha kötü, daha vahim, daha sarsıcı” diye düşünülmeli. Doğru olup olmadığını biz bilemeyiz. Ancak böyle bir iddia gündeme geldiyse değil, 600 vekil, eski vekiller dahil  bütün siyasetçiler buna itiraz etmeli ve varsa böyle bir mesele kökünden çare bulmalı. 

Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim