• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Fatih’i, Heykel Dikerek Değil, Eserlerini İhya Ederek Yaşatın

Fatih’i, Heykel Dikerek Değil, Eserlerini İhya Ederek Yaşatın
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İSMEK’in, belediyenin de yüz akı olan bir dergisi var. Adı El Sanatları. Kamil Büyüker, derginin 22. sayısında yayınlanan Çiçek Derman'ın hocası Süheyl Ünver ile ilgili hatıralarına...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İSMEK’in, belediyenin de yüz akı olan bir dergisi var. Adı El Sanatları. Kamil Büyüker, derginin 22. sayısında yayınlanan Çiçek Derman'ın hocası Süheyl Ünver ile ilgili hatıralarına değiniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İSMEK’in, belediyenin de yüz akı olan bir dergisi var. Adı El Sanatları.

“El Sanatları” adına bakıp aldanmayın lütfen, çünkü içinde sadece el sanatları değil, İstanbul’da yaşama sanatına dair pek çok önemli ayrıntı da yer alıyor. “Sanat İnsanı ‘Öz’e Ulaştırır” başlığı ile yayımlanan 22. sayısı da bunun canlı şahididir.

160 sayfada sanatın ve İstanbul’a iz bırakmış isimlerin işaretlerini bulduğumuz El Sanatları dergisinin bu sayısında Matrakçı Nasuh, hattat Hâmid Aytaç, mimar Ahmet Kemalettin, mücellit İslam Seçen, Türkiye’nin ilk kadın illüstratörü Sabiha Rüştü Bozcalı, Türkiye’nin ilk grafik sanatçısı İhap Hulusi gibi isimlere dair yazılar ve portreler yer alırken, diğer yandan “Posta Pullarında İstanbul”, “İstanbul’un Kadın Çeşmeleri”, “Minyatüre ‘Üç Fırça’ Dokunuşu” gibi sanatın, tarih ve medeniyetin farklı alanlarına dair başlıklar da yer almakta. Ancak El Sanatları dergisinde ilk defa yayımlanan Süheyl Ünverhatıratı dikkat çekici. Kısa ama çok bir has İstanbullunun zarafet ve nezaketini içinde barındıran hatıraları kaleme alan kişi Prof. Dr.Çiçek Derman.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/dergi/25280/fatihi-heykel-dikerek-degil-eserlerini-ihya-ederek-yasatin

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim