• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Fatma K. Yıldız, Köz Yanılması

Fatma K. Yıldız, Köz Yanılması
İyi kurgulanmış öykü, okuru kanatları altına alıp kendi maverasına çekmeyi bilir. Bunu yaparken de imgesel çağrışımlar ve duygusal gelgitleri ölçülü bir biçimde aktarırken okur farkında olmadan kendisini öykünün içinde bulur.

Köz Yanılması adıyla İzdiham Yayınları arasından çıkan Zeynep Kahraman Füzün’ün öykü kitabından bu minval üzere bahsedebiliriz. Kitabın yazarı bize geçmişin özlemi ve geleceğin hayali arasına kurduğu şimdinin serencamından sesleniyor. Öykülerin arasında seyahat ederken bu seslenişi ruhumuzun derinliklerinden hissediyoruz.

Ayrıca her bir öykünün içine yerleştirdiği kendine has hatırlatıcı unsurlara da değinmek isterim. Öyküyü okuduğunuz sırada göze çarpan detaylar var, sözünü ettiğimiz detaylar hayatınızda sırası geldikçe sizi okumuş olduğunuz öykünün içine sürükleyecek.

Bir kadın öykücü olarak bu sektörde yer almanın avantajlı yanlarının olduğunu söylemek isterim. Zira bir kadını en iyi hemcinsi anlayıp anlatabilir. Öykücü yazar da bu avantajı sonuna kadar kullanarak, öykü kahramanı olarak kadına oldukça fazla ve çarpıcı biçimde yer vermiş. Kadınların kendi içinde yaşadığı durağanlığa heyecan, sessizliğe ses olmuş.

Yazarın kendi birikimleri ve etrafında olan bitene kulak vererek oluşturduğu öyküler bazen ucu açık olarak karşımıza çıkıyor ki biz de kendi yaşantımızla yazılanları özdeşleştirebilelim. Bazı öyküler ise bir sona bağlanıyor ama bu beklenmedik bir son olabiliyor. Tabii böyle olması okuru şaşkınlığa sürüklediği kadar canını acıtmaya da yelteniyor. Kitaba adını veren köz kalbimizde alevleniyor. Okumaya devam ettikçe her duyguyu bize hissettirmeyi görev edinmiş diyoruz.

Devamı: https://www.izdiham.com/koz-yanilmasi/

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim